Afbeelding
Eigen foto

Fanfare en Saxofoonorkest verzorgen Nieuwjaarsconcert

Algemeen

ASSENDORP - Fanfare Kunst na Arbeid (KNA) en het Zwols Saxofoonorkest For Saxes Only hebben, net als in 2019, een nieuwjaarsconcert georganiseerd met weer een vernieuwend karakter.

Op 9 januari gaan de twee orkesten, samen met afvaardigingen van zoveel mogelijk muziekverenigingen uit Zwolle, hun concert afsluiten. Dat begint met een werk dat de orkesten en doedelzakblazers van de Lowland Brigade Pipe Band uitvoeren en wordt afgesloten met evergreens van Vera Lynn waaronder We’ll meet again. Deze afsluiting is het begin van een nieuw netwerk voor Zwolse muziekgezelschappen ter opvolging van de in 2019 opgeheven muziekraad.

Gezond

Kunst na Arbeid bestaat ruim negentig jaar. De vereniging heeft een eigen opleiding en verzorgt muzieklessen op basisscholen. KNA beschikt daardoor over een gezond aantal jeugdleden. Kwaliteit van de gespeelde muziek is belangrijk, maar ook de gezelligheid en het sociale contact vormen een belangrijk onderdeel van het verenigingsleven. Dirigent van het A-orkest is Martin Oosterwijk.

Uniek

Het Zwols Saxofoonorkest For Saxes Only vierde in 2018 haar vijfjarig jubileum en heeft inmiddels meer dan twintig leden. Het orkest bestaat alleen uit saxofonisten, waarbij veelstemmige muziek wordt gespeeld in een breed repertoire, lopend van pop tot klassiek. Het orkest laat nu al een uniek geluid horen in Oost-Nederland. Gert Oosterwijk is de dirigent.

Het Nieuwjaarsconcert begint om 19.30 uur en wordt gehouden in Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes 1a. Zie voor meer informatie www.kna-zwolle.nl en/of www.zwolssaxofoonorkest.nl.