Afbeelding
Eigen foto

Wethouder Dogger geeft startsein herinrichting Diezerbrink

· leestijd 1 minuut Algemeen

DIEZERPOORT – Wethouder William Dogger heeft vorige week dinsdag het startsein gegeven voor de werkzaamheden aan de rotonde De Brink en een deel van de Thomas à Kempisstraat. De werkzaamheden zijn onderdeel van de herinrichting van het winkelgebied Diezerbrink.

Met het verplaatsen van de boom die in het midden van de rotonde stond, markeerde Dogger symbolisch de start van de werkzaamheden die in maart beginnen. De wethouder voerde de starthandeling uit in het bijzijn van direct omwonenden en winkeliers. De realisatie van de herinrichting moet een zichtbare grote stap naar een aantrekkelijke en levendige omgeving van de Diezerbrink worden, een gebied dat direct is verbonden met de binnenstad.

Karakter

De herinrichting is ontstaan op initiatief van de ondernemersvereniging Annet Kroes, voorzitter van de ondernemersvereniging Diezerbrink, is erg blij met deze stap. “Het is fijn dat we dit gebied veiliger en aantrekkelijker kunnen maken om te winkelen, zonder dat het karakter van de straten verloren gaat. Zodra de defintieve planning van de uitvoering bekend is, organiseert de gemeente een inloopavond voor omwonenden en winkeliers.”

Groen

De gemeente Zwolle heeft het herinrichtingsplan gemaakt in samenspraak met ondernemers, pandeigenaren en bewoners in het gebied. Met meer groen moet het gebied aantrekkelijker worden voor het winkelende publiek en bewoners. Daarnaast willen de initiatiefnemers de verkeersveiligheid verbeteren en meer ruimte voor fietsers scheppen. Zo wordt de rijbaan van de Thomas à Kempisstraat versmald en worden de stoepen breder gemaakt. Op deze wijze kunnen winkeliers wel uitstallingen plaatsen én hebben voetgangers ook voldoende ruimte, is de opzet.

Parkeren

Parkeren voor auto’s blijft aan beide zijden van de Thomas à Kempisstraat, maar wordt anders ingericht. Een aantal bomen kunnen niet blijven binnen het nieuwe ontwerp en worden gekapt. Daarvoor in de plaats worden nieuwe bomen geplant. Tot slot wordt in deze eerste fase een deel van de waterkering (nabij de rotonde) verhoogd om te voldoen aan de nieuwste eisen voor waterveiligheid.

Ontwikkelingen

Wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen in het winkelgebied kijkt op de website www.zwolle.nl/diezerpoort. De actuele informatie staat op het tabblad ‘Herinrichting Diezerbrink’. Ook de actuele bouwinformatie staat te zijner tijd op deze pagina.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 22 uur geleden