Afbeelding
Waterschap Drents Overijsselse Delta

Waterschap houdt inloopbijeenkomst over versterking stadsdijken Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

HOLTENBROEK - Het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) heeft voor donderdag 6 februari een inloopbijeenkomst over het versterken van Stadsdijken Zwolle georganiseerd. Tijdens deze avond deelt het waterschap ideeën over het ontwerp per deel van de dijk.

Ook kunnen belangstellenden vertellen hoe zij de toekomstige dijk voor zich zien. De bijeenkomst vindt plaats in wijkcentrum Holtenbroek aan de Bachlaan 20. De inloop is tussen 19.30 en 21.30 uur.

Varianten

Afgelopen jaar bekeek het waterschap hoe hoog en breed de dijk op verschillende plekken moet worden en haalden ze veel wensen en ideeën op bij gebruikers van de dijk. De komende tijd gaan ze het ontwerp verder uitwerken. Tijdens de inloopbijeenkomst laat het waterschap zien aan welke varianten ze per deel van de dijk werken en welke wensen en aandachtspunten ze hebben opgehaald. Tijdens de inloopbijeenkomst is er veel gelegenheid om vragen te stellen en het gesprek over het ontwerp van de dijk aan te gaan. Aanmelden is niet nodig.

Manier

Er zijn volgens het waterschap verbeteringen nodig aan ongeveer 7,5 kilometer van de stadsdijken in Zwolle: van het landelijke Westerveld tot de woonwijk Holtenbroek en het industrieterrein Voorst. Samen met bedrijven, bewoners en overheden als de gemeente Zwolle, de provincie en Rijkswaterstaat onderzoekt het waterschap de beste manier om dit aan te pakken. Meer informatie is te vinden op wdodelta.nl/stadsdijkenzwolle

Waterveiligheid

Tot 2050 worden – in het kader van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), onderdeel van het Deltaprogramma – in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta meer dan honderd kilometer dijken en tientallen sluizen en gemalen aangepakt om de waterveiligheid te verbeteren. In het HWBP werken Rijk en waterschappen intensief samen om Nederland te beschermen tegen overstromingen. Waterschap Drents Overijsselse Delta voert een aantal HWBP-projecten uit, waaronder de dijkversterking Stadsdijken Zwolle. Meer informatie is te vinden op hoogwaterbeschermingsprogramma.nl.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden