Afbeelding

Gemeente begint verkoop twee kavels op eiland in Breecamp-Broeklanden

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De gemeente Zwolle is op dinsdag 31 maart begonnen met de verkoop van twee kavels voor vrijstaande woningen in Breecamp-Broeklanden (Stadshagen). De twee kavels liggen aan het water op het meest westelijke eiland van de in totaal vier eilanden.

Het betreft een duurzame buurt; alle woningen zijn gasloos. Inschrijven kan tot en met uiterlijk vrijdag 17 april, 16.00 uur. Op het westelijke eiland van Breecamp-Broeklanden liggen in totaal tien kavels. In 2018 bracht de gemeente de eerste acht kavels in verkoop. Over de laatste twee kavels loopt nu nog een bouwweg. Deze bouwweg wordt verwijderd wanneer de eerste acht woningen gereed zijn (naar verwachting in de loop van 2021). Daarna kunnen ook de kopers van de laatste twee kavels beginnen met bouwen. Aangezien het ontwerpproces ook enige tijd kost, brengt de gemeente deze kavels nu in verkoop. De twee kavels hebben een grondoppervlakte van 690 en 988 vierkante meter. De grondprijzen zijn 313.087 en 400.788 euro kosten koper inclusief BTW.

Landelijk

Het stijlkenmerk van Broeklanden is landelijk wonen. Dat betekent veel water en groen, ruime tuinen en het gebruik van vooral warme kleuren en materialen. De gemeente vindt het wel belangrijk dat de verschillende woningen qua uiterlijk bij elkaar passen en een eenheid vormen. Daarom heeft ze een beperkt aantal richtlijnen opgesteld. Elk van de vier eilanden heeft namelijk een eigen architectuurstijl. Het landschap eromheen heeft juist eenzelfde uitstraling die past bij de ligging in de polder.

Inschrijven

Belangstellenden kunnen op www.zwolle.nl/kavels de verkoopbrochure van de kavels bekijken. Op deze website staat ook het inschrijfformulier. Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 17 april, 16.00 uur. Bij meerdere inschrijvingen vindt er een loting plaats op maandag 20 april om 16.00 uur. Voor vragen over de kavels of de procedure kan men contact opnemen met kopersbegeleider C. Hoezen via telefoonnummer (038) 498 28 67.

Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen gisteren