Afbeelding

Herinrichting van winkelgebied Diezerbrink is begonnen

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZWOLLE – De aannemer is begonnen met de werkzaamheden voor de herinrichting van het winkelgebied Diezerbrink. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Het doel is om een veilige, aantrekkelijke en levendige omgeving te maken.

Zo komt er onder andere meer ruimte voor fietsers, meer groen en een veiligere oplossing voor de rotonde. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden in november afgerond. Tijdens de werkzaamheden, die in de komende maanden plaatsvinden, blijven de winkels geopend en bereikbaar. Als het nodig is, wordt verkeer omgeleid. Dit wordt dan duidelijk met borden aangegeven. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd met inachtneming van de adviezen van het RIVM rondom het coronavirus.

Fases
De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Op de kaart bij dit bericht en in de omschrijving hieronder is te zien en te lezen welke fase wanneer op de planning staat.

 • Thomas a Kempisstraat: 14 april t/m 22 mei (oranje)
  Tijdens de eerste fase van deze straat wordt de weg opengebroken om te versmallen. Hier worden een nieuwe rijbaan, parkeerplaatsen en trottoirs gerealiseerd. Ook komen er nieuwe groenstroken en bomen. Het verkeer wordt omgeleid via de Bisschop Willebrandlaan, Rhijnvis Feithlaan, Diezerkade en Van Wevelinkhovenstraat. Het advies is om te parkeren bij ’t Streekien.
 • Thomas a Kempisstraat: 25 met t/m 3 juli (groen)
  In deze tweede fase worden dezelfde werkzaamheden uitgevoerd als in fase 1, maar dan in het verlengde van de straat. Op de kaart is te zien waar precies de werkzaamheden plaatsvinden.
 • Blekerswegje: 6 juli t/m 7 augustus (geel)
  Hier wordt de straat opengebroken. Er wordt een nieuw riool en een kademuur aangelegd, dit gebeurt met hergebruikte stenen. De parkeerplaatsen van het Blekerswegje zijn grotendeels niet bereikbaar.
 • Blekerswegje: 10 augustus t/m 4 september (blauw)
  In het tweede deel van het Blekerswegje gaan we verder met de aanleg van een nieuw riool. Ook wordt er gewerkt aan het aanleggen van parkeerplaatsen, de rijbaan en het troittoir met nieuwe en hergebruikte gebakken stenen. De bewoners blijven bereikbaar.
 • Brink: 7 september t/m 13 november (roze)
  In deze fase wordt de rotonde verwijderd. Ook hier wordt een nieuw riool aangelegd. De kruising wordt opnieuw ingericht met groenstroken en nieuwe gebakken stenen. Het verkeer leiden we om via de Bisschop Willebrandlaan, Rhijnvis Feithlaan, Diezerkade en Van Wevelinkhovenstraat.

In oktober 2018 heeft de gemeente Zwolle een eerste ontwerp herinrichtingsplan voor het gebied aan de ondernemers en inwoners gepresenteerd. Daarna heeft de gemeente het ontwerp samen met hen uitgewerkt tot een definitief ontwerp voor de eerste fase. Ondernemers en bewoners dachten onder andere mee over de inrichting van de straten, de (fiets)parkeerplaatsen, de bestrating en de beplanting.

Inloopuur
De aannemer plaatst een bouwkeet bij het Blekerswegje. Elke woensdag tussen 15.00 en 16.00 uur is er een inloopuur voor mensen die vragen hebben over de werkzaamheden. De werkzaamheden kunnen afwijken in verband met onvoorziene omstandigheden. Wie op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en actuele planning in het winkelgebied Diezerbrink kijkt op de website www.zwolle.nl/diezerpoort om vervolgens te klikken op ‘Herinrichting Diezerbrink’.

Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18
Afbeelding
Typhoon bij Plato tijdens Recordstoreday Algemeen 22 apr, 08:16