Afbeelding
Arie Mekkring

Less is More Band verzorgt indrukwekkende taptoe

Algemeen

ZWOLLE-ZUID - Bij verschillende monumenten in Zwolle werd maandagavond stilgestaan bij de Dodenherdenking. In Zwolle-Zuid liet de Less is More Band van zich horen.

Door de coronamaatregelen ging de officiële dodenherdenking in het Ter Pelkwijkpark niet door. Sober maar respectvol werd op deze plek een korte ceremonie gehouden. Ook op andere locaties in Zwolle werd stilgestaan bij hen die hun leven gaven voor de vrijheid. Dit gebeurde vaak op plekken waar je het niet zou verwachten. Zwolle-Zuid kent veel speelgelegenheden voor de kinderen. Van het geluid wat dit normaal gesproken met zich meebrengt was nu geen sprake meer.

Afstand

In plaats daarvan was er een indrukwekkend optreden van de Less is More Band. Enkele wijkbewoners waren op gepaste afstand getuige van dit unieke optreden. Ook vanuit open deuren en ramen zagen zij hoe deze familieband op gepaste wijze vorm aan de herdenking gaf. Na het taptoesignaal, perfect uitgevoerd door Mirjam van der Meer, werd twee minuten stilte in acht genomen. Ook hierbij was het heel stil. Na het spelen van het Wilhelmus gingen de toeschouwers met een voldaan gevoel weer naar huis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Pluim 2023 Vrienden van de Stadskern Zwolle naar transformatie voormalig Provinciehuis Algemeen 22 feb, 16:31
Afbeelding
Legendarisch feest Lipgloss krijgt vrijdag 23 februari nieuwe editie in Hedon Algemeen 22 feb, 15:30
Afbeelding
Fraterhuis Academie over reclame in film Algemeen 22 feb, 14:06
Afbeelding
Betoverend, muzikaal avontuur over de rivier van beeldend multitalent Steef de Jong Algemeen 22 feb, 11:52
Afbeelding
Billy Boem club vanaf 15 april: Doe- en praatclub voor kinderen, met een thuissituatie waar het niet altijd even makkelijk loopt. Algemeen 22 feb, 10:16
Afbeelding
Het is bijna weer tijd voor eerste wielerklassieker van 2024: Salverda Bouw Ster van Zwolle aantrekkelijke opener van wielerseizoen Partnerbijdrages 22 feb, 08:40