Afbeelding
Erik Franssen

ArtEZ studenten geven uniek inkijkje in het conservatorium

Algemeen

BINNENSTAD – Achttien Master of Music studenten van het ArtEZ Conservatorium zitten al bijna zestig dagen binnen. Zij verlangen naar de vrijheid van buiten.

Dat betekent: optreden, samen musiceren en hun concerten geven. Met het project – May 18, 18 Movies – geven zij in korte filmpjes een uniek inkijkje in de wereld van het conservatorium, vanuit hun eigen huis. Het project wordt op maandag 18 mei gelanceerd.

Verlangen
Samen met Zwolse theaters willen zij met hun korte filmpjes het verlangen naar de normale wereld delen met het Zwolse publiek. Gezamenlijk met hun docenten hebben de studenten gezocht naar een creatieve oplossing om de, voor hen zo belangrijke optredens, toch door te kunnen laten gaan. In het studieprogramma moeten zij voor hun masteropleiding regelmatig optreden. Met deze invulling hebben ze samen met het docententeam een mooie oplossing gevonden om toch te kunnen werken aan hun studievoortgang.

Filmpjes
De achttien studenten met verschillende instrumenten, hebben in korte filmpjes klassieke stukken nieuw leven ingeblazen en samen met bewegend beeld een heel andere vorm gegeven aan de huidige corona situatie. De filmpjes zijn op 18 mei te vinden op https://www.facebook.com/artezhogeschool/.