Afbeelding
Eigen foto

Zwolse muziekfamilie Herwig geeft openluchtconcerten bij verzorgingstehuizen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Zwolse muziekfamilie Herwig trakteerde afgelopen week de bewoners van verschillende verzorgingstehuizen op een feestelijk concert.

Roza Herwig, mezzosopraan, en Joshua Herwig, cellist, studeren beiden aan het Conservatorium van Amsterdam. Vanwege de coronacrisis wonen ze tijdelijk thuis bij hun ouders in Zwolle, waar ze met veel plezier samen muziek maken. Hun moeder is dirigent Loes Visser, onder meer bekend als dirigent van het Britten Jeugd Strijkorkest. Zij speelt piano en viool. Vader HP speelt jazz trombone en pakt graag de gitaar om samen met Joshua Gipsy Jazz te spelen. Door de lock-down had het muzikale gezin ineens geen concerten meer op de planning.

Veilig
“Laten we openluchtconcerten geven bij verzorgingstehuizen”, bedacht Roza, “om de bewoners, die de afgelopen tijd geen bezoek mochten ontvangen en hun hardwerkende verzorgers een hart onder de riem te steken.” De verzorgingstehuizen reageerden vol enthousiasme op het plan. Met steun van de Gasthuizen kwamen zo meerdere concerten tot stand bij revalidatiecentrum de Volgellanden, waar gespeeld werd voor corona patiënten en bij verzorgingstehuizen de Nieuwe Haven en Zandhove. Alles veilig in de open lucht en op ruime afstand van de bewoners.

Aandachtig

Bij prachtig weer genoten de bewoners van de verzorgingstehuizen en hun verzorgers van klassieke aria’s, een cellosuite van Bach, Ierse volksmuziek, intieme jazz, een nummer van de Beatles, Gipsy jazz en Klezmer muziek. “Het publiek luisterde aandachtig met een grote glimlach en er werd zelfs gedanst. Voor even konden deze mensen hun zorgen vergeten”, meldt de familie. Ook voor de musici was het fijn om weer op te treden en hun muziek te delen. Maar de mooiste beloning was met afstand volgens hen de stralende gezichten van de luisteraars. “Missie geslaagd.”