Afbeelding
Erik Franssen

Koorbazen gaan naar de halve finale van ‘We want more’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De bazen zijn door! De vijf juryleden bestaande uit Davina Michelle, Ali B, Trijntje Oosterhuis, André Hazes en Henk Poort stemmen het 55-koppige Koorbazen naar de halve finale van het nieuwe tv-programma ‘We Want More’.

Met een eigen gearrangeerde versie van het nummer ‘Smells Like Teen Spirit’ van Nirvana geeft de jury het a capella mannenkoor uit Zwolle een ticket naar de halve finale. De combinatie van beatbox, spokenword en koorzang was voor de juryleden geheel nieuw. “Ik vind dit echt te gek! Ik denk dat dit er nog helemaal niet is én niet is geweest”, reageert een enthousiaste André Hazes. Waar Trijntje zich geïntimideerd voelt door felle kracht van de 55 bazen, is Davina Michelle onder de indruk: “Ik vind jullie fantastisch. Alles eraan klopte.” Daarmee krijgt Koorbazen de kans om dit avontuur voort te zetten.

Experiment

Koorbazen, opgericht in 2016, stond onder andere in AFAS Live, op de Zwarte Cross en heeft jaarlijks eigen theaterconcerten. Dit a capella mannenkoor uit Zwolle is een experiment in muziek, theater en performing-arts waarin 55 mannenlevens, 55 stemmen en 55 verhalen samen komen. Of Koorbazen daadwerkelijk de hoofdprijs van 100.000 euro zal winnen, is nog niet bekend omdat de opnames, uitgevoerd volgens richtlijnen van het RIVM, nog in volle gang zijn.

Finale

We Want More is een nieuwe zangwedstrijd waaraan uiteenlopende acts deelnemen: jong, oud, solisten, bands en koren. De kandidaten moeten met hun optreden minstens vier van de vijf juryleden overtuigen van hun zangtalent. Slechts twaalf kandidaten behalen de finale en strijden om de hoofdprijs van 100.000 euro.

Volg het avontuur van Koorbazen op www.koorbazen.nl, Facebook en Insta. We Want More is sinds vrijdag 12 juni wekelijks te zien op SBS6 om 20.30 uur.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02