Afbeelding
Eigen foto

Huygens Vocaal houdt audities voor het nieuwe seizoen

Algemeen

ZWOLLE/HATTEM - Het Huygens Vocaal Ensemble kan weer beginnen met repetities en uitvoeringen, zij het op kleine schaal. De musici werken toe naar twee programma’s in het kader van 75 jaar bevrijding.

Op 26 en 27 september gaat het ensemble Annelies uitvoeren, een oratorium voor klein koor, instrumentaal ensemble en sopraansolo van de componist Whitbourn. Het werk is geïnspireerd op het dagboek van Anne Frank. De sopraan solo wordt gezongen door Tineke Roseboom. De concerten zijn in Zwolle en Epe. Op zaterdag 24 oktober voert Huygens Vocaal The Armed Man van Jenkins uit in theater de Spiegel in Zwolle. Het is een groots werk voor koor, solisten, strijkers, slagwerk, blazers en orgel. Het ensemble leeft tijdens de voorbereidingen en uitvoeringen alle voorschriften van het RIVM na.

Versterking

Voor de komende projecten zoeken de musici versterking van de alt en tenorpartij. Wie zin heeft om kennis te maken met het HVE en in komende producties wil meezingen, kan zich aanmelden via de website www.huygensmusic.nl of telefonisch contact opnemen met dirigent Hans Tijssen: 06-308 444 29. Van de zangers wordt verwacht dat ze zelfstandig kunnen studeren.

De repetities zijn op maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur in de Emmaüskerk in Hattem.