Afbeelding

Sportpark Marslanden komt met nieuw beweegprogramma

· leestijd 1 minuut Algemeen

MARSLANDEN - Sportpark Marslanden stelt samen met FysioMobilae en Vogellanden een nieuw programma samen voor kinderen die met hun ouders verder willen kijken naar motoriek, sporten en leefstijl.

Vanuit ieders expertise werken de initiatiefnemers zestien weken lang, eenmalig per week samen met kind en ouder aan de gezondheid van het kind. Samen met de sportcoach van het sportpark passeren alle sporten van het park de revue. Eens in de vier weken komt een sportfysio langs om te kijken naar de motoriek van het kind. Denk hierbij aan balans, klimvaardigheden, fijne motoriek en balgevoel. Met de fysiotherapeut wordt ook een 0-meting gemaakt en aan het einde volgt een eindmeting.

Leefstijl

De leefstijlcoach van Vogellanden komt daarnaast ook vier maal in het programma langs. Zij kijkt samen met de ouders naar de leefstijl van het kind en het gezin. Hoe is de leefstijl, waar loop je tegen aan als ouder, wat te doen met al die schermtijd en/of mijn kind slaapt slecht, zijn vragen die behandeld kunnen worden. Kunnen, want inbreng van de ouder is voor de initiatiefnemers belangrijk. “Dit versterkt de betrokkenheid aanzienlijk.”

Programma

Het programma duurt zestien weken en is te volgen op maandag van 16.00 tot 17.00 uur of op woensdag van 13.30 tot 14.30 uur. Het programma vindt op en rondom Sportpark Marslanden aan de Hyacinthstraat 66 plaats. Deelname aan het programma is gratis. Er zijn twee groepen. Per groep is er plaats voor slechts twaalf kinderen. Meer informatie is te vinden op www.sportparkmarslanden.nl. Geïnteresseerden kunnen ook bellen: 06-128 01 550. Het programma begint op maandag 31 augustus of woensdag 2 september.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 7 uur geleden