Afbeelding
Eigen foto

OV-ambassadeurs openen telefonisch spreekuur

Algemeen

ZWOLLE – Mensen van 55 jaar en ouder die vragen hebben over reizen met het openbaar vervoer (OV) kunnen gebruikmaken van een telefonisch spreekuur.

OV-ambassadeurs geven er antwoord op hun vragen. “Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, zeggen de ambassadeurs. “De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven we, vrijwilligers en zelf ook op leeftijd, uitleg over reizen met trein en bus.”

Vragen

De maandelijkse inloopspreekuren voor 55-plussers, die meer willen weten over reizen met het openbaar vervoer, zijn tot nader orde geannuleerd. De coronamaatregelen laten deze niet toe. Daarom kunnen mensen met vragen over het gebruik van het OV nu wel terecht tijdens het telefonisch spreekuur.

Abonnement

De ambassadeurs vertellen bijvoorbeeld hoe je een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40 procent korting voor samen reizen werkt. Ook zijn ze er voor wie meer wil weten over de coronamaatregelen in het OV of juist informatie over verlenging van een abonnement of keuzedagen wil en/of voor wie (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk is van het OV maar nog niet weet hoe het werkt.

Het spreekuur is wekelijks van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. De ambassadeurs zijn bereikbaar via telefoonnummer (038) 303 70 10. Zie voor meer informatie www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.