Afbeelding
Veiligheidsregio IJsselland

Veiligheidsregio IJsselland lanceert #VetVeilig the game

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Veiligheidsregio IJsselland heeft #VetVeilig The Game gelanceerd. Het is een vernieuwend interactief spel speciaal ontwikkeld voor scholen om te spelen met leerlingen uit de groepen 7 en 8.

Onder digitale leiding van Qmusic dj en brandweerman Tom van der Weerd leren kinderen via deze game meer over veiligheid. Het spel past volgens de Veiligheidsregio IJsselland precies binnen de huidige tijdsgeest: via een avontuurlijk computerspel leren de kinderen via het digiboard op een interactieve manier van alles over veiligheid in de eigen leefomgeving.

Lespakket

Directeur Veiligheidsregio IJsselland Arjan Mengerink: “Er is al een mooi lespakket over veiligheid dat aan scholen wordt aangeboden. We wilden echter iets extra’s en vernieuwends aanbieden wat juist aansluit bij de belevingswereld van leerlingen. En wat is dan beter dan een computergame te maken waarin leerlingen spelenderwijs ontdekken hoe ze brand en andere ongelukken kunnen voorkomen?

Interactief

#VetVeilig The Game is een interactief spel dat klassikaal via het digiboard gespeeld kan worden. De tips en tricks uit de game kunnen leerlingen direct toepassen in hun eigen omgeving. En het is ook de bedoeling dat deze kinderen hier thuis verder over praten met hun ouders zodat ze gezamenlijk hun eigen leefomgeving veiliger kunnen maken.

Keuzes

Het spel bestaat uit twee delen. In deel één ontstaat er een woningbrand en worden de leerlingen gevraagd om de familieleden te helpen veilig uit huis te komen. Brandweerman Tom van der Weerd legt de leerlingen verschillende keuzes voor. Zij moeten dan beslissen wat de veiligste optie is. Als alles goed gaat en de familie is gered, kan deel twee van de game worden gespeeld. Daarin gaan de leerlingen terug in de tijd en mogen ze proberen om de brand en andere ongelukken te voorkomen. Ze kunnen dit klusje klaren door een aantal missies te voltooien. Kijk op de website van Veiligheidsregio IJsselland voor alle informatie over deze nieuwe game en de trailers voor leerlingen en docenten op het YoutubeKanaal van de veiligheisorganisatie.

Risico’s

Veiligheidsregio IJsselland heeft #VetVeilig The Game gemaakt en het is een onderdeel van het programma ‘Veilig Leven’. Een programma waarmee inwoners van regio IJsselland (meer) bewust worden gemaakt van risico’s in hun omgeving en leren hoe te handelen bij incidenten. Met het onderdeel #VetVeilig ligt de aandacht op kinderen en jonge tieners tot en met dertien jaar.