Afbeelding
Eigen foto

Veiligheidsregio IJsselland schenkt vijfhonderd rookmelders aan voedselbanken

Algemeen

ZWOLLE - Veiligheidsregio IJsselland heeft in de laatste week van de Nationale Brandpreventieweken vijfhonderd rookmelders gedoneerd aan IJssellandse voedselbanken.

De voedselbanken Zwolle, Dalfsen/Nieuwleusen, Deventer, Hardenberg-Ommen, Kampen, Raalte e.o., Steenwijkerland en Zwartewaterland voegden deze toe aan de voedselpakketten om er samen voor te zorgen dat nog meer mensen een goede rookmelder in huis hebben.

“Iedereen moet veilig kunnen wonen. Door rookmelders via de voedselbanken uit te reiken, bereiken we mogelijk weer een nieuwe doelgroep. Met deze mooie actie proberen we veilig wonen voor iedereen binnen bereik te brengen”, aldus Erica van Lente, burgemeester van Dalfsen en binnen Veiligheidsregio IJsselland bestuurlijk aanspreekpunt voor het programma ‘Veilig Leven’.

Giftig

Zelfs een kleine brand kan al veel schade en leed aanrichten. Tijdens de Nationale Brandpreventieweken vraagt de brandweer aandacht voor het plaatsen van rookmelders. “Rook is giftig en zelfs dodelijk. Binnen drie minuten kan er al een levensgevaarlijke situatie ontstaan. Vroege ontdekking van brand door een rookmelder is daarom van levensbelang, want die drie minuten is niks als je samen met je gezin veilig buiten moet zien te komen.”

Campagne

Ieder jaar in oktober zijn de Nationale Brandpreventieweken. Dit jaar staat de campagne in het teken van ‘Rookmelders redden levens’. Deze campagne heeft als doel om het aantal slachtoffers van een woningbrand te beperken. Vanaf 1 juli 2022 wordt het voor alle woningen in Nederland verplicht om op elke verdieping een rookmelder te plaatsen.

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16