Afbeelding
Eigen foto

Wil de eerstgeborene van 11 november zich melden?

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Carnavalsvereniging de Eileuvers roept alle ouders, waarvan hun kind op 11 november 2020 is geboren, om zich te melden via secretariaat@eileuvers.nl. De eerstgeborene van deze dag komt weer in aanmerking voor de ‘vuile luier’.

In de mail moet de naam van het kind staan, de geboortetijd op 11-11-2020 en de contactgegevens van de ouders. Het kind moet uiterlijk voor 23:55 uur op 12 november 2020 zijn aangemeld. Aanmeldingen die later binnenkomen, worden niet meer meegenomen.

Luier

Op de elfde dag van de elfde maand wordt elk jaar het eerste op die dag geboren kind, waarvan de ouders in Zwolle woonachtig zijn, met een bezoek van Prins Carnaval en zijn gevolg vereerd. Hierbij wordt hem of haar de eerste ‘vuile luier’ met inhoud, een spaarpot (met een inleg van 11,11 euro), een speciale oorkonde en aanvullende cadeautjes overhandigd. Zo dit niet bij de eerst aangemelde baby mogelijk is, volgt de tweede enzovoort.

Gepast
Dit jaar is een bezoek op de 11e van de 11e niet mogelijk in verband de huidige Coronamaatregelingen. Daarnaast vindt de carnavalsverenging het niet gepast om het ziekenhuis in deze tijden extra te belasten, op welke manier dan ook. Wel vindt ze dat ze deze mooie traditie kan voortzetten. Het is volgens haar reglementen ook mogelijk om dit doen via het eerst bij de Eileuvers aangemelde kind. “Dat lijkt ons in deze bijzondere tijden een ideale oplossing.”

Contact
De aanmeldingen worden doorgenomen en gevalideerd. Vervolgens neemt de vereniging contact op met de ouders om, op een later moment, alsnog de ‘vuile luier’ met inhoud officieel te overhandigen met inachtneming van de dan geldende maatregelingen. In overleg met de ouders wordt al eerder wereldkundig gemaakt wie de traditionele ‘vuile luier’ ontvangt.