Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Kerstdiner in de WRZV-hallen is afgelast

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Voor het eerst in jaren is er geen kerstdiner voor dak- en thuislozen en minima in de WRZV-hallen. Het jaarlijkse uitje voorafgaande aan Kerst op 23 december kan niet doorgaan in verband met de Corona maatregelen.

De organisatie meldt dat het haar enorm aan het hart gaat dat de voorbereidingen in het najaar stopgezet moest worden. “Uiteraard keken we in zomer met een scheef oog naar her kerstdiner. De versoepeling van de maatregelen in juni waren hoopvol. We zagen helaas de besmettingen ook na de zomervakantie oplopen en het scenario werd met de dag somberder. Natuurlijk blijf je hopen en op zoek naar gaatjes om iets te kunnen doen, maar het is gewoon niet te organiseren op deze manier. Het is heel spijtig voor deze lieve mensen dat het niet doorgaat dit jaar”, aldus Freddy Eikelboom.

Genieten

Ook initiatiefnemer Joop van Ommen betreurt de situatie. “Ja, dit houd je toch niet voor mogelijk? Wie had vorig jaar december dit verwacht, dat het kerstdiner zou worden afgelast in verband met een Corona virus? Het kerstdiner zou dit jaar alweer voor de 29e keer worden gehouden. Laten we hopen dat er snel een werkend vaccin is en dat we straks weer normaal kunnen gaan leven en genieten van de dingen die het leven te bieden heeft, met name voor de meest kwetsbaren. Ze hadden al bijna geen leven en nu komt dit er ook nog eens bij.”

Kerstpakket

Kerst gaat gelukkig dit jaar niet voorbij zonder een goedgevuld kerstpakket voor de bezoekers die elk jaar aanwezig zijn. Eikelboom: “Gelukkig is in samenwerking met Kerst Zwolle voor een flink aantal mensen een kerstpakket aanwezig. Het exacte aantal is nog niet bekend. Deze mensen weten hoe ze ons moeten bereiken en aan hand van de lijsten van vorig jaar controleren we of we aan de aanmeldingen kunnen voldoen.”

De gasten die de vorige editie aanwezig waren, kunnen een e-mail sturen met contactgegevens naar info@vriendenvandeherberg.nl.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 7 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50