Afbeelding
Foto: Eigen foto

Mastenbroek zet de polder in het licht

Algemeen

REGIO - Tijdens de donkere dagen voor Kerst zetten Gastvrij Mastenbroek en IJsseldelta Boert Bewust de polder Mastenbroek in het licht.

Belangstellenden kunnen op 21, 22, 23 en 24 december vanaf schemertijd een route rijden langs prachtig verlichte boerderijen en objecten zoals de eeuwenoude kerk in Mastenbroek. De lichtroute is geheel coronaproof georganiseerd. Bezoekers bekijken Mastenbroek in het licht vanuit hun eigen auto.

Historie

De eenrichtingsroute kan eenvoudig worden gereden via borden die in de polder worden geplaatst maar ook via het speciale routekaartje. Genieten van de mooie verlichte boerderijen en objecten staat centraal maar daarnaast kan men ook kennismaken met de cultuur(historie) en de geschiedenis van de boerderijen en haar bewoners. 

Terpboerderij
Op de website www.ijsseldeltaboertbewust.nl/activiteiten staat een korte beschrijving over de boerderijen en objecten die in het licht worden gezet. Zo is bijvoorbeeld boerderij ‘De Reussies’ van de familie Kamphof gebouwd rond 1836 en daarmee één van de oudste boerderijen van Mastenbroek. Bij de oude terpboerderij van de familie Van der Vegte aan de Nieuwe Wetering 19 is de boerderijtuin zoveel mogelijk in oude stijl hersteld met onder meer buxushagen en een moestuin. 

Ook is er boomgaard met meer dan zestig hoogstamfruitbomen. Alle informatie over ‘Mastenbroek in het licht’ is te vinden op www.poldermastenbroek.nl en www.ijsseldeltaboertbewust.nl/activiteiten

Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18
Afbeelding
Typhoon bij Plato tijdens Recordstoreday Algemeen 22 apr, 08:16