Afbeelding
Foto: Eigen foto

Het Langhuis brengt Zichtbaar Licht in donkere dagen

Algemeen

ZWOLLE – Kunstenaars collectief MAF-arts heeft in de donkere dagen rond Kerst kunstruimte Het Langhuis en de ramen van Koestraat 10 omgebouwd tot een lumineuze kijkdoos-expositie. 

Het is een expositie waarbij bezoekers van buiten naar binnen kijken. Licht en reflectie staan centraal. Tijdens het vallen van de avond komt het licht van de lichtobjecten tot leven en betovert het de galerie met haar mooie kleuren en roept MAF-arts een magische wereld op met overvloeiende kleuren en een hele eigen poëtische werkelijkheid.

Audiotour

Tijdens de expositie Zichtbaar Licht kunnen belangstellenden vanaf de straat en coronaproof van lichtkunst genieten. De expositie is tot 31 januari 2021 elke dag te zien van 16.00 tot 22.00 uur aan de Goudsteeg 8, aan de dependance aan de Koestraat 10 en in het raam van het gemeentehuis aan de Sassenstraat in Zwolle. Zichtbaar Licht is verbonden aan de audiotour Kunst Verlicht van www.winterszwolle.nl.

MAF–arts

Kunstenaarscollectief MAF-arts bestaat uit de kunstenaars Mark van Enk, Jeanine Bartelds en Fred Zomer. Het collectief is in december 2018 opgericht vanuit een gezamenlijke fascinatie voor kleur, licht en beweging. In hun kinetische lichtobjecten staat bewegend licht centraal. Hun zoektocht is om de bewegende verandering van licht en beweging te begrijpen door te spelen met de werking van licht. De caleidoscoop van kleuren die deze bewegingen veroorzaakt, is voor het kunstenaarscollectief een voortdurende bron van verwondering en verrukking.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30