Afbeelding
Foto: Eigen foto

Kunstenaars exposeren in het Cultuurhuis Stadshagen

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - De expositie ‘Kunst in Beeld’ toont tot en met 29 januari de werken van vier kunstenaars in het Cultuurhuis in Stadshagen.

De in Rotterdam wonende kunstenares Francisca Henneman maakt verrassende objecten en sculpturen met industrieel rubber en silicone. De textuur en structuur is erg belangrijk en vaak het uitgangspunt in haar werk. Ze haakt veelal het rubber. Het werk groeit onder haar vingers uit tot een object, deze heeft vaak de associatie met een organisme uit de diepe zee.

Natuur

Richard Stoeten, uit Gouda en in Zwolle werkend, heeft in 2007 zijn hobby tekenen weer opgepakt. Hij volgde diverse workshops. Hij laat zich inspireren door de natuur, door landschappen en zijn omgeving. Af en toe tekent hij digitaal, maar vindt het leukst om met potlood, kleurpotlood, aquarel, pastel en oliepastel te werken en om af en toe dit met elkaar te combineren. Zijn werk wordt waarschijnlijk later in de maand januari geplaatst.

Fantasie

Bij Liesbeth Visscher (Aparticle) uit Zwolle, is ‘fantasie’ het eerste wat bij haar opkomt, wanneer ze aan inspiratie voor haar schilderkunst denkt. Het is het mysterieuze en het liefst bewegende dieren en mensen. Niet dat het al beweegt, maar dat je de voorstelling al, bij wijze van spreken, verder ziet bewegen. Een paard dat naar je toe draaft of een mysterieuze dame die langs je heen kijkt. Haar sieraden zijn van een Bohemien hippie stijl, ‘lekker vrij en stoer’.

Emotie

Tonny Zieck (Tonny Atelier-Arto; www. atelier-arto.nl)) eveneens uit Zwolle, schildert voornamelijk vrouwen en dieren, maar ook abstracte werken komen regelmatig voorbij. Ze werkt het liefst met acrylverf, kwast en paletmes. Ze zet het realistische om in een ‘fantasie’ uitvoering, oftewel de materie in emotie.