Afbeelding
Foto: Stefan Verkerk

Politie Zwolle houdt met taser vluchtende man aan na autobrand

Algemeen

ZWOLLE - Een man die op de vlucht sloeg voor de politie is in de nacht van woensdag op donderdag getaserd en aangehouden. Dat gebeurde kort na weer een autobrand. 

De politie en brandweer werden omstreeks vijf voor half twee ‘s nachts gealarmeerd voor een autobrand op een parkeerterrein op de hoek van de Luttenbergweg met de Assendorperdijk in Zwolle. Op het parkeerterrein stond een personenauto van een uitzendbureau in brand. De felle brand heeft de auto volledig verwoest en ook het gebouw heeft enige schade opgelopen.

Verdacht

Tijdens het blussen van de brand ontdekte de politie een verdacht persoon in de omgeving. De man is voor de politie op de vlucht geslagen, waarbij een achtervolging te voet ontstond. Twee politiebikers kwamen assisteren. Een omstander heeft de vluchtende man een voetje gestoken, waardoor hij ten val kwam. Vervolgens heeft de politie de man na meerdere waarschuwingen getaserd zodat hij niet nogmaals kon vluchten. De politie heeft de verdachte aangehouden.

Autobrand

Of de aangehouden man iets te maken heeft met de autobrand zal onderzoek moeten uitwijzen. Bij de uitgebrande auto werd onder andere een hamer gevonden. De politie heeft het gereedschap als mogelijk bewijsstuk meegenomen. Bij de autobrand lijkt weer sprake te zijn geweest van brandstichting, omdat de brand aan de achterzijde van de geparkeerde auto is ontstaan. Zwolle wordt de laatste maanden geteisterd door een reeks aan autobranden.

Afbeelding
Afbeelding