Afbeelding
Foto: Stefan Verkerk

Holtenbroek beleeft vierde autobrand in korte tijd

Algemeen

ZWOLLE - De brandweer is in de nacht van woensdag op donderdag rond kwart voor twee opgeroepen voor een autobrand op de parkeerplaatsen bij de Von Weberhof in de wijk Holtenbroek.

Het was voor de vierde keer dit jaar dat in deze straat een auto uitbrandde. Vorige maand - op 22 november - was op exact dezelfde locatie ook al brand. Ook toen leek er sprake van brandstichting. De hybride auto die nu in vlammen opging, lijkt van dezelfde eigenaar te zijn als die van 22 november. De brandweer was net als de voorgaande keren snel ter plaatse en heeft kunnen voorkomen dat de auto volledig uitbrandde.

Aanhouding

Ook naastgelegen auto's bleven dit keer gespaard. De politie is, terwijl de brandweer aan het blussen was, druk in de wijk gaan surveilleren op zoek naar de eventuele dader(s). Meerdere voertuigen in de wijk zijn aangehouden en gecontroleerd. Enige tijd nadat de brand uit was, gingen enkele agenten met spoed weg bij de brand 'vanwege een aanhouding'. Of deze 'aanhouding' ook verband houdt met de brand is onbekend.

Afbeelding