Afbeelding
Foto: Eigen foto

Sportservice Zwolle komt met Olympische tocht 2.0

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - SportService Zwolle zet zich ook in deze coronatijd in om alle drempels om in beweging te komen te verlagen. Na een succesvolle eerste editie van de Olympische tocht in Zwolle afgelopen december, heeft de stichting de Olympische tocht 2.0 georganiseerd. Deze begint op woensdag 10 februari en duurt tot 10 maart.

“Het is hoog tijd om inwoners uit Zwolle én regio weer motivatie te geven om in beweging te komen”, aldus Sanne Weijschede, projectleider Olympische tocht bij SportService Zwolle. “We hebben elkaar nodig in deze tijd. Niet alleen voor de sociale factor, ook voor het elkaar stimuleren om in beweging te komen. De Olympische tocht 2.0 doe je alleen én in teamverband. Je stelt een team van maximaal vier personen samen. Maar krijgt ook de mogelijkheid om individueel zoveel mogelijk kilometers af te leggen”, legt Weijschede uit.

Team

“Het team wordt uitgedaagd om zo snel mogelijk een Olympische tocht van honderden kilometers door zijn eigen woonplaats in Zwolle of omliggende regio af te leggen. Dit kun je doen door individueel of in duo's een aantal kilometers te gaan wandelen, fietsen, hardlopen, skeeleren, steppen of met de rolstoel bewegen. De kilometers die je individueel aflegt wordt binnen je team bij elkaar opgeteld. Het team dat de Olympische tocht van het aantal kilometers binnen de poule als eerste helemaal aflegt, wint.”

Parcours

De Olympische tocht is een route die de deelnemers zelf afleggen met de eigen gekozen manier van bewegen. Dat kan dus wandelend of hardlopend zijn door zijn of haar woonplaats. Weijschede: “In december was de uitdaging om zo snel mogelijk 400 kilometer te halen met je team. Bij de Olympische tocht 2.0 proberen we alle deelnemers uit te dagen op hun persoonlijke doelen. We bieden drie diverse poules aan waar ieder team of individu op zijn/haar niveau kan sporten/bewegen. De drie poules hebben de afstanden: 400 kilometer, 750 kilometer en 1.200 kilometer. De deelnemers bepalen zelf hun parcours maar SportService Zwolle inspireert hen met leuke weetjes vanuit de diverse Zomerspelen of Winterspelen die we delen via de socials. De opdrachten zijn via de social media kanalen van SportService Zwolle te volgen.”

App

Eén van de verbeteringen aan de Olympische tocht 2.0 is dat Sportservice Zwolle er nu voor kiest alles te registreren via de Strava App. “Deze app maakt het voor de deelnemers laagdrempeliger om hun aantal afgelegde kilometers bij te houden in hun club. De club wordt gekoppeld aan de poule waar de deelnemer met z’n team voor kiest. Zowel in teamverband- als individu. Daarnaast willen we benadrukken dat de Olympische tocht op ieder moment van de dag uitgevoerd kan worden. Dit kan aan het begin van je werkdag, in je pauze, of na je werkdag voor 21.00 uur. We zijn wel beperkt door de avondklok om in de avonduren te sporten, maar dat is wat ons betreft geen reden om de beweging op te zoeken”, aldus Weijschede.

Aanmelden

De tocht begint 10 februari, inschrijven is mogelijk vanaf 3 februari. Aanmelden gaat via Strava én enkel door de teamcaptain. Voor alle spelregels en het aanmelden voor deze tocht is de pagina https://sportservicezwolle.nl/olympische-tocht beschikbaar.