Afbeelding
Foto: Monique van der Meer (PvdA)

Ontwikkelcombinatie houdt informatiesessie over herontwikkeling Zwarte Waterzone Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Zwarte Water Ontwikkelcombinatie heeft voor donderdag 18 maart een online bijeenkomst over de herontwikkeling van de Zwarte Waterzone in Zwolle georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan de online informatiebijeenkomst door zich aan te melden via communicatie.nom@bpd.nl.

De online informatiebijeenkomst is nadien ook terug te kijken via de website. Zowel voor, tijdens als na de bijeenkomst is het mogelijk om vragen te stellen en te reageren. Het betreft een bijpraatmoment voor de buurt en andere betrokkenen waarin een terugkoppeling wordt gegeven wat er met de bijdrage van betrokkenen is gedaan en hoe het vervolgproces ‘inclusief participatietraject’ eruit gaat zien. De herontwikkeling beslaat twee locaties: een deel van het industrieterrein aan de Industrieweg (voormalige Triferto-locatie) en de (voormalige) jachthavens aan de Holtenbroekerdijk.

Planvorming

“Tot en met 2019 heeft een groot aantal omwonenden en andere betrokkenen meegedacht over de planvorming van deze herontwikkeling, onder andere tijdens Oeverateliers die vanaf 2018 zijn georganiseerd”, volgens de ontwikkelcombinatie. “Doel was tot een nieuwe leefomgeving te komen met wonen, werken, groen en recreatie.”

In 2020 is de Zwarte Water Ontwikkelcombinatie, bestaande uit BEMOG Projektontwikkeling en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, bezig geweest met het verwerken van deze bijdragen en is er aanvullend onderzoek gedaan. “Er wordt nog aan het stedenbouwkundig ontwikkelplan gewerkt. Daarom worden het komende half jaar een aantal online informatiemomenten gehouden”, belooft de ontwikkelcombinatie.

Online
De eerste online informatiebijeenkomst is op donderdag 18 maart om 19.30 uur. Een ontwikkelaar van Zwarte Water Ontwikkelcombinatie, de stedenbouwkundige en een projectbetrokkene van gemeente Zwolle geven in deze sessie een toelichting op de bijdrage die onder meer door de buurt is gegeven en wat daarmee wordt gedaan.

Afbeelding
Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 15 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.