Afbeelding
Foto: Stefan Verkerk

Branden verwoesten auto’s in Zwolle op opvallende locaties

Algemeen

ZWOLLE – In de nacht van dinsdag op woensdag zijn in Zwolle twee auto’s door brand verwoest. De politie houdt rekening met brandstichting.

De eerste autobrand was rond half twee op de parkeerplaats aan de Dollard in de Aa-landen. Op de parkeerplaats voor de flat stonden bij aankomst van de brandweer twee auto's in lichterlaaie. Vermoedelijk is de brand bij één voertuig ontstaan, waarna de vlammen zich door de harde wind konden uitbreiden naar de auto ernaast. Beide auto's zijn volledig verwoest door de brand. De brandweer had door de harde wind meer moeite met het doven van de vlammen. De politie houdt rekening met brandstichting en laat de recherche woensdag overdag onderzoek doen bij de voertuigen. Opvallend is dat het de tweede brand is op dezelfde parkeerplaats in iets meer dan een halfjaar tijd. In de nacht van maandag 5 oktober vorig jaar woedde op enkele meters van de brand van afgelopen nacht ook een forse autobrand. Bij die brand raakten drie voertuigen flink beschadigd. Ook toen werd er rekening gehouden met brandstichting.

Mercedes

Om half vier werd de brandweer opnieuw gealarmeerd, dit keer voor een autobrand aan de Nijerwalstraat in Stadshagen. Ook daar stond opnieuw een auto volledig in lichterlaaie. De laatste keer dat dit op exact deze locatie gebeurde was op 3 december vorig jaar. Net als toen stond er nu een dure Mercedes in brand. De brandweer had de brand snel onder controle; het nablussen heeft enige tijd geduurd. De politie onderzoekt ook deze brand.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding