Afbeelding
Foto: Eigen foto

Buurtbewoners Aa-landen brengen schaduwdoek aan boven speeltuin

Algemeen

ZWOLLE – Buurtbewoners in de Aa-landen hebben palen geplaatst en schaduwdoeken aangebracht bij de speeltuin aan de Krammer/Wielingen.

Een paar jaar geleden heeft de gemeente het plantsoen en de speeltuin bij de VANEG-woningen een flinke opknapbeurt gegeven. Het plantsoen is helemaal vernieuwd en er zijn onder meer fruitbomen van oude fruitrassen geplant. De speeltuin is ook grondig aangepakt. Zo zijn er nieuwe speeltoestellen geplaatst. Afgelopen jaar is duidelijk geworden dat bij zonnig weer de grote ‘zandvlakte’ te heet wordt voor de kinderen om nog lekker te kunnen spelen.

Schaduwdoek

Om een fijne speelplek te maken, is boven een deel van het zand een groot schaduwdoek aangebracht. Voor de ouders en grootouders is boven het zitje een tweede doek aangebracht. Dit past volgens de bewoners binnen de huidige landelijke actie van dermatologen om meer schaduwplekken aan te bieden in de publieke ruimte, met name bij speeltuinen.

Plan

Dankzij een bijdrage van Stimuland, Rienke Vedders, is het plan in het voorjaar 2021 gerealiseerd. Monique Wiegers, wijkbeheerderster van de gemeente Zwolle voor onder meer de Aa-landen heeft geadviseerd over het plan en heeft gezorgd dat het plan uitgevoerd kan worden binnen de regels die gelden voor speeltuinen. De buurt hoopt dat de kinderen nu een mooie en veilige speelplek hebben.