Afbeelding
Foto: Eigen foto

Kinderen van de Zuidster genieten van nieuw schoolplein

Algemeen

ZWOLLE – De eerste fase van het nieuwe schoolplein van christelijke basisschool de Zuidster in Zwolle-Zuid is in de meivakantie afgerond. De hoveniers van Donkergroen maakten het schoolplein een stuk groener.

Net als veel dingen op school hebben veel ouders en collega’s in de voorbereidingen meegeholpen. “Samen kunnen wij alles”, aldus schooldirecteur Marianne Westerman. “Op de eerste zaterdag in de meivakantie hebben we met veel ouders en collega’s de beginnende werkzaamheden voor ons plein kunnen realiseren: tegels sjouwen, struiken verwijderen en een boulder/ klimmuur maken. Later in deze vakantie werkte Donkergroen aan de groene heuvels bij de kleuters, inclusief glijbaan, tunnel en klimboom, en is de waterpomp geslagen en gezet en zijn groene zones gemaakt met beplanting. Ook staat er met dank aan alle ouders van de Zuidster een grote nestschommel op het midden-en bovenbouwplein.”

Opening

Een kleuter uit groep 1 pakt met beide handen modder vast en laat het door zijn vingers sijpelen. Hij en zijn klasgenootjes genieten met volle teugen van de nieuwe waterpomp op het schoolplein. Westerman: “Met de laarzen aan buiten spelen. Wat hebben de kinderen hiernaar uitgekeken.” De tweede fase wordt na de zomervakantie afgerond en er komt dan ook een officiële opening zijn van het groene schoolplein.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding