Afbeelding
Foto: Eigen foto

Derdeklassers Gymnasium Celeanum Zwolle richten bedrijfje op

Algemeen

(door Maroes de Boer) ZWOLLE - Allerlei scholen doen mee aan het project Day for Change dat in april is begonnen. Leerlingen Nienke en Mees uit klas 3 van het Gymnasium Celeanum zijn het bedrijfje Bloemkaartje gestart.

Day for Change is een schoolproject voor leerlingen uit klas 3. De leerlingen moeten een pitch houden over wat hun plan is en krijgen daarna een lening dat ze daarna weer moeten terugbetalen. De opbrengst gaat dit jaar naar jongeren in Oeganda, zodat zij zelf ook hun bedrijf kunnen opbouwen. “We hebben 20 euro gekregen en hebben dat geïnvesteerd in wenskaartjes en bloemzaadjes”, vertelt Nienke. “We schrijven op die kaartjes een gepersonaliseerde boodschap en doen daar een zakje zaadjes bij.” Mees: “Ik vind dit een erg leerzaam project. Ik leer hoe ik beter met mijn geld kan omgaan en wat een bedrijfje runnen nou eigenlijk inhoudt.”

Wie is geïnteresseerd in een Bloemkaartje of meer informatie wenst, kan mailen naar bloemkaartje@gmail.com of een kijkje nemen op Instagram (@bloemkaartje).

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30