Afbeelding
Foto: Eigen foto

Derdeklassers Gymnasium Celeanum Zwolle richten bedrijfje op

Algemeen

(door Maroes de Boer) ZWOLLE - Allerlei scholen doen mee aan het project Day for Change dat in april is begonnen. Leerlingen Nienke en Mees uit klas 3 van het Gymnasium Celeanum zijn het bedrijfje Bloemkaartje gestart.

Day for Change is een schoolproject voor leerlingen uit klas 3. De leerlingen moeten een pitch houden over wat hun plan is en krijgen daarna een lening dat ze daarna weer moeten terugbetalen. De opbrengst gaat dit jaar naar jongeren in Oeganda, zodat zij zelf ook hun bedrijf kunnen opbouwen. “We hebben 20 euro gekregen en hebben dat geïnvesteerd in wenskaartjes en bloemzaadjes”, vertelt Nienke. “We schrijven op die kaartjes een gepersonaliseerde boodschap en doen daar een zakje zaadjes bij.” Mees: “Ik vind dit een erg leerzaam project. Ik leer hoe ik beter met mijn geld kan omgaan en wat een bedrijfje runnen nou eigenlijk inhoudt.”

Wie is geïnteresseerd in een Bloemkaartje of meer informatie wenst, kan mailen naar bloemkaartje@gmail.com of een kijkje nemen op Instagram (@bloemkaartje).

Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43