Afbeelding
Foto: Eigen foto

Politie Zwolle pakt fietsendieven

Algemeen

ZWOLLE – De Zwolse politie heeft dinsdagmorgen twee fietsendieven opgepakt. Een alerte burger meldde dat er twee mannen in Zwolle-Zuid een flat waren binnengedrongen. Eén van hen zou vervolgens op een elektrische fiets zijn vertrokken zijn. 

De melder gaf de politie een duidelijk signalement van de mannen. De politiemensen zagen dat hen op de IJsselallee een bestelbusje tegemoet reed met personen die voldeden aan het signalement. Ze keerden hun dienstvoertuig en lieten het busje vervolgens stoppen op de IJsselallee. Hierbij bleek het te gaan om de verdachte personen. Eén van hen werd direct aangehouden, de andere vluchtte rennend. 

Hij vluchtte via een sloot om vervolgens doorweekt over een hekwerk met prikkeldraad te klimmen en gevaarlijk via het spoor weg te rennen richting de wijk Assendorp. Ondertussen waren meerdere politie-eenheden onderweg naar deze melding. Langs de Deventerstraatweg klom de verdachte weer over een hekwerk. Hij vluchtte een tuin in om zich daar te verstoppen, maar had alleen niet bedacht dat de politie al aan de andere kant van het spoor was. De verdachte is vervolgens onder dreiging van een stroomstootwapen aangehouden. 

In het busje stonden twee recent gestolen elektrische fietsen. De politie heeft hiervan inmiddels de eigenaren gesproken. Zij deden aangifte. Een derde elektrische fiets is vermoedelijk ook recent gestolen. De politie zoekt nog de eigenaar daarvan. Wie de fiets, of meent dat die de eigenaar is, kan zich bij de politie melden via een privébericht op Facebook of telefonisch via 0900-8844 onder vermelding van 2021337434. 

Afbeelding
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 16 uur geleden