Dani van der Steege legt het af in een luchtduel met een speler van DOS Kampen op het Berend Elzerman Toernooi.
Dani van der Steege legt het af in een luchtduel met een speler van DOS Kampen op het Berend Elzerman Toernooi. Foto: Tennekes

WVF zegeviert op door Zwolse ploegen gedomineerd oefentoernooi

Algemeen

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL

WVF heeft net als twee jaren geleden de winst gepakt op een door Zwolse ploegen gedomineerd Berend Elzerman Toernooi in Oosterwolde. De zaterdagtweedeklasser pakte de volle buit in alle drie de duels, maar dat gold ook voor SVI. Het doelsaldo gaf de doorslag.

De ploeg van trainer Marcel van der Steege won op de slotdag met 3-1 van eersteklaser DOS Kampen. Na twee eigen doelpunten (1-1) profiteerde WVF in de tweede helft van een tijdstraf bij DOS Kampen. Jesse Winkelaar en Max Goudbeek scoorden. WVF miste vervolgens één van de drie strafschoppen in de serie, maar dat was precies genoeg om SVI voor te blijven. Twan Zuidmeer en Thom Kooke hielpen de eersteklasser uit Ittersum aan een 2-0 zege over asv Dronten en daarmee kwam SVI een doelpuntje tekort.

Op de openingsdag van het toernooi won WVF met 2-1 van eersteklasser KHC en op dinsdag trakteerde het gastheer VSCO ‘61 op een 5-0 nederlaag. SVI opende met een 5-0 zege over VSCO’61 en won daarna met 2-1 van DOS Kampen.

Zwolsche Boys was er in tegenstelling tot de laatste keer niet bij. De plaats van de Zwolse derdeklasser werd ingenomen door tweedeklasser asv Dronten. Het Berend Elzerman Toernooi bij VSCO ‘61 beleefde haar 39ste editie. Vorig jaar kon het voor eerst sinds de openingseditie in 1982, gewonnen door WVF, niet doorgaan.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32