PEC Zwolle
PEC Zwolle Mark de Rooij

PEC Zwolle laat zich aftroeven door efficiënt NEC

(door Mark de Rooij)

PEC Zwolle heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. In Nijmegen ging het mis door fouten in de defensie. Een dodelijk efficiënt NEC stuurde de ploeg van trainer Art Langeler met een 2-0 nederlaag terug naar Zwolle.

Ondanks dat het seizoen pas net onderweg is, is de achilleshiel van dit PEC al overduidelijk. Het maken van een doelpunt lukte ook tegen promovendus NEC niet. Waar het in de seizoensouverture tegen Vitesse nog fris en energiek oogde en PEC een aantal aardige kansen bij elkaar speelde, was het in Nijmegen een stuk minder overtuigend. PEC viel wel aan, maar NEC profiteerde in de eerste helft twee keer van fouten achterin. Bij de 1-0 van Ali Akman tastte aanvoerder Bram van Polen mis en bij de 2-0, na 42 minuten van Jonathan Okita, zag de Zwolse defensie er in zijn geheel niet goed uit. Dean Huiberts was tussendoor dichtbij de gelijkmaker. De middenvelder zag zijn voorzet via een NEC-verdediger tegen de paal gaan.

PEC probeerde het wel na de pauze, maar miste stootkracht. Spits Slobodan Tedic kon nauwelijks in stelling worden gebracht en werd maar één keer echt gevaarlijk. De beste kans was nog voor Pelle Clement, die jammerlijk over de bal heen maaide. PEC eindigde de wedstrijd met tien man omdat Sam Kersten zich twee minuten voor tijd liet aftroeven door Magnus Mattson en de doorgebroken speler neerhaalde.

PEC begon met dezelfde elf spelers als tegen Vitesse en Yuta Nakayama was weer terug na zijn olympische avontuur met de Japanse selectie. De verdediger zat de hele wedstrijd op de bank, maar zal binnenkort ongetwijfeld zijn minuten weer gaan maken. Volgende week zaterdag is Willem II de tegenstander in Tilburg.