Oefenwedstrijd Z.A.C.-HTC
Oefenwedstrijd Z.A.C.-HTC Mark de Rooij

Z.A.C. klopt HTC in eerste oefenwedstrijd

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

AMATEURVOETBAL

Tweedeklasser Z.A.C. won de eerste oefenwedstrijd in deze voorbereiding met 3-0 van derdeklasser HTC, maar de nieuwe Z.A.C.-trainer Arnie Pot zag zijn ploeg geen goede pot spelen.

Door doelpunten van Erik Kool (17e minuut), Thomas Jongkind (51ste minuut) en Joey Groen (54ste minuut) won Z.A.C. de stadsderby met 3-0. Ook na de derde goal zocht Z.A.C. nog continue de aanval zoeken en was het vooral gevaarlijk uit corners en voorzetten van de zijkant. De 4-0 bleef wonder boven wonder uit.

“Ik vond het niet goed. Het moet nog veel beter, maar daarvoor zijn we ook aan het werk”, was de eerste reactie van de Zwollenaar, die het verder een nuttige oefenwedstrijd vond. “We hebben vandaag twee verschillende teams opgesteld. En dan hebben er ook nog vier jongens bij het tweede meegedaan, omdat de groep zo groot was. Er moeten ook nog mensen afvallen, wat natuurlijk niet zo leuk is om te doen maar wel nodig. Want we willen naar een groep van achttien plus drie.”

Pot is inmiddels tien trainingen onderweg en weet dat zijn visie nog moeten worden vertaald naar het veld. “Dat gaat niet zo snel. Je zag vandaag goede dingen, maar ook veel dingen die nog veel beter moeten.” De trainer die zijn elftallen altijd aanvallend en verzorgd wil laten spelen weet dat er nog genoeg werk aan de winkel is, maar goed, daar zijn natuurlijk de oefenwedstrijden voor. Volgende week zaterdag oefent de oudste voetbalclub van Zwolle tegen DOS Kampen en op 31 augustus tegen Wijhe ‘92, wat een weerzien betekent met de vorige trainer John Beijen. Op 4 september gaat de districtsbeker van start en op 25 september de competitie, met een voor Pot pikant duel tegen Be Quick ‘28.

Pot staat voor het eerst sinds sinds zijn afscheid bij Be Quick ‘28 in 2016 weer aan het roer staat als hoofdtrainer. Lees een achtergrondverhaal met de nieuwe Z.A.C.-trainer in de papieren editie van De Swollenaer, die woensdag uitkomt.

Oefenwedstrijd Z.A.C.-HTC
Oefenwedstrijd Z.A.C.-HTC
Afbeelding
Doe mee met de najaarsactie van Groene Loper Zwolle: 'Planten van Waarde' Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 20 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 22 uur geleden