Afbeelding
Foto: Hans Smit

Paralympische sporter Jitske Visser ontvangt koninklijke onderscheiding

Algemeen

ZWOLLE - Burgemeester Peter Snijders heeft donderdag de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt aan Zwollenaar Jitske Visser. 

Dat gebeurde in de Schepenzaal van het stadhuis aan het Grote Kerkplein. Aansluitend tekende de sportvrouw het Gouden Sportboek van Zwolle. Visser behaalde op de Paralympische Spelen in Tokyo een gouden medaille met het rolstoelbasketbalteam waarvan zij deel uitmaakt. Als regerend Europees- en Wereldkampioen wist het Nederlandse rolstoelbasketbalteam overtuigend te winnen in Tokyo.

Wereldkampioen

Op tienjarige leeftijd begon Visser haar rolstoelbasketbal-carrière. Al snel maakte zij deel uit van de selectie van Jong Oranje om vervolgens vele successen te behalen. In 2012 en 2016 behaalde zij de bronzen medaille op de Paralympische Spelen. In 2018 werd zij wereldkampioen met dit team.

Visser speelt in de 1. Bundesliga voor de Duitse club Thuringia Bulls. Zij is onlangs verkozen tot lid van de atletencommissie van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC).