Stafteam Academiehuis in nieuwe meubilair.
Stafteam Academiehuis in nieuwe meubilair. Foto: Gerard van der Sluijs

Boekenmarkt in Academiehuis Grote Kerk in nieuw jasje

Algemeen

Academiehuis in nieuw jasje Academiehuis Grote Kerk Zwolle heeft afgelopen weken, ondanks dat de maatregelen het toelieten, haar deuren nog iets langer gesloten gehouden vanwege het verplaatsen van steigermateriaal die gebruikt worden voor de grootschalige restauratie. Maar, de deuren zijn weer geopend en het Rijksmonument kan weer bewonderd worden en de boekenmarkt kan weer bezocht worden. 

De doorlopende en duurzame boekenmarkt met tweedehands boeken van Academiehuis Grote Kerk Zwolle is weer volledig aangevuld en heropend. 

Wie vaker boeken gekocht heeft bij de boekenmarkt, zal de ruimte niet weer kennen. De zerkenvloer van het Noordkoor is volledig hersteld en weer recht gelegd en voorzien van vloerverwarming. Het volledige meubilair waar de boeken zich bevinden, is vervangen door multifunctioneel meubilair, waar het ook mogelijk is om te studeren, werken of om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie. 

Ook de historische muur, van de Romaanse voorganger van voor het jaar 1040, is nu ook door het publiek te bewonderen. Schone gewelven Het afbreken van de steigers in het Middenschip en het verplaatsen naar de Noordbeuk boven de kerkbanken, waren voornamelijk de reden dat het Academiehuis haar deuren nog even gesloten moest houden. De gewelven in de middenbeuk van het Middenschip zijn helemaal schoongemaakt en gerestaureerd. Het contrast tussen de middenbeuk in vergelijking tot de noord- en zuidbeuk is zeker de moeite waard om te bekijken. 

Bezoekers in het nieuwe meubilair.
De nieuwe duurzame boekenmarkt.
Afbeelding
Auto knalt na aanrijding tegen twee bomen: Vrouw gewond Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Vallende tak door storm valt op rijdende auto: Bestuurder met de schrik vrij Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Celstraf geëist tegen Zwollenaar die jaren kinderporno verzamelde Algemeen 19 uur geleden