Billy Boem-club voor kinderen uit gezinnen met spanning

Algemeen

Zwolle - Impluz en SWT Zwolle beginnen maandag 27 september met de Billy Boem-club. De club is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die opgroeien in een omgeving met stress en spanning. 

De kinderen leren met lastige situaties en emoties om te gaan en spelenderwijs de thuissituatie een plek te geven. De club Billy Boem wordt begeleid door ervaren hulpverleners.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er stress in of rondom het gezin is. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie, verlies of financiële problemen. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht van het gezin vraagt.

De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen, stellen vragen, praten en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven. Bovendien maken we ook veel lol.  

Naast de kinderclub  zijn er ook voor de ouders drie online bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. Wat heeft een kind nodig als er sprake is van stress? Waar vraagt een kind om en wat kan jij als ouder doen? Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. 

Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar. De club begint om 15.30 uur. De cursus is kosteloos voor de inwoners van gemeente Zwolle

Aanmelden kan via www.impluz.nl/cursussen. Meer informatie? Mail naar info@impluz.nl of bel met 0570-604900.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30