Libero Strijkorkest, 2021
Libero Strijkorkest, 2021 Foto: Ernst Coutinho

Concert Libero Strijkorkest in Academiehuis De Grote kerk

Algemeen

Zwolle - Libero Strijkorkest - een Zwols collectief van jonge bevlogen musici - speelt donderdag 16 september vier seizoenen van Antonio Vivaldi in combinatie met de net zo spectaculaire vier seizoenen van Astor Piazzolla. Dat gebeurt in Academiehuis De Grote Kerk.

Sarah Kapustin - de in Zwolle gevestigde topsolist - neemt de solo viool partij in Piazzolla voor haar rekening. 

Libero onderscheidt zich van andere orkesten met een unieke presentatie; Vivaldi wordt uit het hoofd gespeeld en de experimentele presentatie maakt het concert compleet. Het Academiehuis is de ideale setting voor dit concert; een indrukwekkende ruimte met een prachtige akoestiek. 

De solisten zijn Libero’s eigen violisten David Santamaría (Lente), Julia Pareja (Zomer), Panos Charalampidis (Herfst) en Ella van der Mespel (Winter). Als contrasterende, Latijns-Amerikaanse evenknie zijn Astor Piazzolla’s Estaciones Porteñas krachtig, hartstochtelijk en nostalgisch. 

Piazzolla wilde duidelijk maken in zijn werk dat de seizoenen in Zuid Amerika gespiegeld zijn ten opzichte van die in Europa. Daarom citeert hij Vivaldi’s Lente te in zijn Otoño, Zomer in Invierno, Herfst in Primavera en Winter in Verano. 

Praktische informatie: Concert van Libero Strijkorkest in de Grote Kerk te Zwolle op donderdag 16 september aanstaande om 20.00 (inloop vanaf 19.30). Tickets zijn verkrijgbaar via: https://liberostrijkorkest.com/agenda/ en via de site van het Academiehuis Zwolle.