Afbeelding
aangeboden door dekruidenbaron.nl

Gezondheidsvoordelen van kruiden

· leestijd 1 minuut Algemeen

Kruidengeneeskunde is het gebruik van kruiden en specerijen voor medicinaal of therapeutisch gebruik. Het is de overtuiging dat het gebruik van kruiden en specerijen in je dagelijks leven je welzijn kan verbeteren. Kruiden die worden gebruikt in thee of specerijen die worden gebruikt bij het koken, kunnen jouw immuunsysteem versterken, aanzienlijke hoeveelheden essentiële vitamines leveren en verschillende aandoeningen aanpakken. Het combineren van een uitgebalanceerd biologisch dieet met het gebruik van biologische kruiden is een gezonde manier om verandering in het lichaam teweeg te brengen. En raad eens? Ze smaken ook goed.

Kaneel

Deze superkruiden bevatten een krachtige antioxidantstoot. De specifieke antioxidanten in kaneel staan bovenaan vanwege hun vermogen om je lichaam te beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. De voordelen houden daar niet op - studies hebben aangetoond dat kaneel kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het drinken van deze heerlijke thee kan je echt helpen om van je verlangen naar suiker af te komen. 

Kruidnagel/Venkel

Deze harmonieuze kruidenmix wordt al duizenden jaren in de traditionele Indiase geneeskunde gebruikt vanwege zijn rol in de spijsvertering. Elk is zowel een wind afdrijvend als een pijnstillend kruid, wat betekent dat het niet alleen helpt bij het spijsverteringsproces door gifstoffen naar buiten te duwen, het vermindert ook de pijn van indigestie vanwege de kalmerende effecten op het spijsverteringsstelsel.

Zoethout

De extreem krachtige ontstekingsremmende eigenschappen in zoethoutwortel hebben ervoor gezorgd dat dit kruid al duizenden jaren een hoofdbestanddeel van de Chinese geneeskunde is. Dit heerlijk zoete kruid wordt beschouwd als een “gidskruid”, wat betekent dat wanneer het wordt gebruikt in combinatie met andere kruidenremedies, de gezondheidsvoordelen van elk kruid worden verbeterd omdat de zoethoutwortel de andere kruiden naar waar ze zouden het meest heilzaam zijn in het lichaam.

Sinaasappelschil

Met sterk geconcentreerde hoeveelheden krachtige antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen, is de schil het gezondste deel van de hele vrucht. Van de specifieke antioxidanten in sinaasappelschil is aangetoond dat ze een significante invloed hebben op de bloeddruk en het cholesterolgehalte. Het vitamine C-gehalte in de schil is bijna het dubbele van dat van de vrucht, waardoor deze thee een krachtige immuun booster is.

Kurkuma Wortel

Misschien wel het krachtigste kruid ter wereld bij het bestrijden en voorkomen van ziekten, is kurkuma een ontstekingsremmende krachtpatser waarvan is bewezen dat het ontstekingen door het hele lichaam bestrijdt. Gezondheidsvoordelen houden daar niet op - kurkuma is ook onderzocht vanwege het vermogen om pijn te verminderen, de spijsvertering te verbeteren en de bloedsuikerspiegel te reguleren. Wil jij online kruiden kopen? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar de aangegeven link! 

Afbeelding
Bevrijdingsfestival geslaagd feestje Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Vrouwenmiddag 'Wat straal je?!' op 1 juni in Zwolle: Opbrengst voor slachtoffers seksueel misbruik in Mali Algemeen 5 mei, 10:25
Afbeelding
Respectvolle Dodenherdenking in Ter Pelkwijkpark (20 foto's) Algemeen 4 mei, 22:47