Openluchtconcert Stadshagen wordt doorgeschoven naar juni 2022

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Het nieuwe muziekevenement Symphonica Stadshagen wordt verschoven van 3 juli 2021 naar de zomer van 2022. Dit is besloten na overleg van Tresore Producties met de Gemeente Zwolle en afstemming met de Veiligheidsdiensten. 

“Wij waarderen het wijkinitiatief en vinden het een mooi concept, maar helaas. Het komt simpelweg te vroeg”,  legt Iskander Tuqan, senior beleidsadviseur evenementen bij Gemeente Zwolle uit. “Als alles al in de dan geldende coronamaatregelen zou passen, zal dit één van de eerste evenementen zijn die wordt georganiseerd in Zwolle. Omdat het evenement vrij toegankelijk is en we allemaal hunkeren naar wat afleiding, verwachten wij een te grote toeloop van mensen uit heel Zwolle. Daarvoor kunnen wij de veiligheid niet garanderen.”

Initiatiefnemer en Stadshagenaar Bastiaan Roeters neemt dit besluit realistisch op. Roeters: “Het is erg jammer, maar dit is een scenario wat wij toch enigszins hadden ingecalculeerd. Natuurlijk hoopten wij dit jaar al een mooie editie te kunnen presenteren. Maar niet getreurd: de tot nu toe uitgewerkte plannen bieden een prachtige basis voor de eerste editie in 2022”. 

Om de wensen binnen de wijk te kunnen inventariseren is een korte online vragenlijst opgesteld waarin wijkbewoners kunnen laten weten wat ze graag willen horen. Tot nu toe vormen pop, rock en klassiek de top 3 muziekstijlen. In het gras naar de muziek luisteren, een drankje drinken op het evenemententerrein en andere wijkbewoners ontmoeten vormen de drie meest gewilde activiteiten. 

Het publieksonderzoek zal ook de komende tijd beschikbaar blijven voor iedereen die hier nog een reactie achter wil laten. Op www.symphonicastadshagen.nl kun je aan de hand van een aantal vragen jouw stem laten horen. Via dezelfde site kunnen buurtbewoners zich ook aanmelden als vrijwilliger. 

Voor nu richt de organisatie van Symphonica Stadshagen haar pijlen op zaterdag 25 juni 2022. “Reserveer deze datum dus alvast met potlood in jouw agenda. Dan werken wij de komende tijd toe naar een onwijs gezellige avond”, aldus Roeters. 

Kijk voor meer informatie op www.symphonicastadshagen.nl of volg Symphonica Stadshagen op Facebook en Instagram. Hier zullen de laatste ontwikkelingen en actualiteiten gedeeld worden.

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14