Afbeelding

Gratis Fraterhuis Buitenfilm ‘Les Misérables’ in het Broerenkwartier

Algemeen

Zwolle - Als onderdeel van het Stadsfestival vertoont Filmtheater Fraterhuis vrijdag 3 september een gratis toegankelijke buitenfilm op het grote witte filmdoek. In het Broerenkwartier draait vanaf 21.00 uur ‘Les Misérables’ in het Broerenkwartier. 

De toegang is gratis en stoeltjes zijn aanwezig, maar kom op tijd in verband met het beperkte aantal plaatsen.

in ‘Les Misérables’ komt de jonge Stéphane, nog maar net verhuisd naar Parijs, terecht bij de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het oosten van de stad. Hij ontmoet er zijn nieuwe collega’s de ervaren agenten Chris en Gwada. Het is een vuurdoop van jewelste, met collega’s die er zo hun eigen methodes op nahouden. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer het drietal tijdens een interventie de controle dreigt te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties… De Frans-Malinese cineast Ladj Ly toont een beeld van een explosieve samenleving vol verstoorde verhoudingen. Overrompelend, intens gefilmd en geweldig gespeeld door een ensemblecast. In Cannes bekroond met de Juryprijs.

Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is FilmtheaterFraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast startte de Fraterhuis Academie, het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden