Afbeelding
Foto: Femke Lockefeer

Academiehuis de Grote Kerk wordt onderdeel Grootse Museum van Nederland

Algemeen

Zwolle - Academiehuis Grote Kerk Zwolle sluit zich zaterdag 11 september aan bij het Grootste Museum van Nederland, een samenwerking tussen Museum Catharijneconvent en achttien monumenten van diverse gezindten door heel Nederland. 

Stuk voor stuk herbergen deze locaties verborgen schatten die bezoekers aan de hand van een audiotour kunnen ontdekken. Met het toevoegen van deze nieuwe locatie zet initiatiefnemer Museum Catharijneconvent in het Grootste Museum van Nederland een volgende stap in het ontsluiten en toegankelijker maken van het nationaal religieus erfgoed. 

Sinds de opening van het Grootste Museum van Nederland in 2017 hebben honderdduizenden mensen de aangesloten kerken en synagogen bezocht en kennis gemaakt met de bijzondere geschiedenis, architectuur en kunstwerken van deze gebouwen. 

Al bijna zeshonderd jaar vormt deze gotische hallenkerk, gebouwd als de Grote of Sint Michaëlskerk, het middelpunt van Zwolle. Tegenwoordig heet dit monument Academiehuis Grote Kerk Zwolle en is midden in de stad nog steeds die plek van ontmoeting, bezinning, kunst en cultuur.

De indrukwekkende hoge bogen en gewelven, de statige preekstoel met meesterlijke details en het imposante Schnitgerorgel zijn slechts een paar van de vele verborgen schatten die zich in deze kerk bevinden. Een plek waar de Nederlandse geschiedenis zich laat lezen als een boek vol verhalen, die vanaf zaterdag 11 september te horen zijn in de audiotour. 

Het Grootste Museum van Nederland is een initiatief van Museum Catharijneconvent en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Mondriaan Fonds. 

Kijk voor alle deelnemende locaties en hun openingstijden op www.grootstemuseum.nl.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 13 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 17 uur geleden