Afbeelding

Bertolf en Van Velzen in Valentijnsclip met jeugdorkest de Vuurvogel

Algemeen

Zwolle - Bertolf Lentink en Roel van Velzen zijn de solisten in de nieuwe videoclip van het Vuurvogel Jeugdorkest. Het vrolijke Beatle-nummer ‘I want to hold your hand’ is door dirigent Albert Dam voorzien van een orkestrale jas en een flower-power videoclip. 

Alle jeugdige musici van het negentigkoppige symfonieorkest hebben thuis hun partij opgenomen. 

Dirigent Dam benaderde stadgenoot Bertolf of hij mee wilde werken aan dit nummer dat het huidige gevoel van veel Nederlanders precies weergeeft. “Daarnaast is dit Beatle-nummer natuurlijk het perfecte liefdesliedje in de aanloop naar Valentijnsdag”, aldus Dam. 

Omdat Bertolf al een unplugged versie met Roel van Velzen had liggen, schepte dit de mogelijkheid voor deze samenstelling. Het laatste concert van het Zwolse jeugdorkest is bijna een jaar geleden. Op Valentijnsavond 2020 gaf het orkest een klassiek concert met schoolkoor Meander Vocaal. Daarna heeft het orkest - zoals de meeste musici - niet meer voor publiek kunnen optreden. 

Aan het begin van de eerste lockdown kreeg de Vuurvogel landelijke aandacht met hun videoclip ‘Stay@home’. Deze quarantainevideo werd onder andere opgepikt door NPO Radio 4 en Classic NL. 

De première van de videoclip is maandag 8 februari via socials van Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel.

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 14 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 16 uur geleden