‘Piep zei de muis-club’ in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Impluz start donderdag 23 september om 15.15 uur met dé club voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar die opgroeien in een gezin of omgeving met stress, spanning. Dit heeft op kinderen een grote impact. Daarom organiseert Impluz samen voor deze kinderen de gratis kinderclub ‘Piep zei de muis’.


Hier leren de kinderen, samen met handpop Piep de muis, met lastige situaties en emoties om te gaan. “Het is mooi om te zien dat ze al snel hun eigen verhaal over spannende en stressvolle situaties aan Piep toevertrouwen”, zegt Pim van Os van Impluz. Spelenderwijs de thuissituatie een plekje geven De club ‘Piep zei de muis’ wordt begeleid door ervaren hulpverleners.
Pim van Osis één van hen. “’Piep zei de muis’ organiseren wij voor kinderen die in hun gezin/omgeving stressvolle dingen meemaken”, vertelt hij. “Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld ouders die veel ruziën, of een ouder die (psychisch) ziek is, een (heftige) scheiding of schulden. Maar ook een broer of zus die met gedrag veel aandacht opeist. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun thuissituatie een plekje te geven.”
Omgaan met lastige situaties
De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Piep de muis speelt daarbij een centrale rol. “De kinderen weten al snel wie Piep is en als ze binnenkomen zoeken ze hem direct op”, vertelt Marga.
Met Piep maken de kinderen in veertien bijeenkomsten van anderhalf uur van alles mee. Soms heeft Piep dingen meegemaakt die spannend waren, of niet zo leuk. Piep was toen bang, of een beetje verdrietig. Een andere keer is Piep boos. Gelukkig heeft Piep altijd wel een idee over hoe je met lastige situaties om kunt gaan. Dat helpt hem om zich prettiger te voelen.
Ouderbijeenkomsten
Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders bijeenkomsten waar thema’s en vragen aan bod komen. “De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit vergt veel van hen”, legt Pim uit. “’Piep zei de muis’ kan hierbij ondersteunen. Ouders krijgen informatie over wat het voor het kind betekent, wat zij nodig hebben en wat de kinderen leren bij Piep. Maar ook voor ouders; goed voor jezelf zorgen, opvoedvaardigheden en ruimte om van gedachten te wisselen met andere ouders. Ik denk dat na meedoen met Piep zowel het kind als de ouder er sterker uitkomt.”


Aanmelden voor ‘Piep zei de muis’ kan via www.impluz.nl/cursussen.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden