Afbeelding

Oliebollenactie voor Stichting Suze

Algemeen

Stichting Suze houdt aan het einde van het jaar de actie Oliebollen voor Stichting Suze. Op dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 december worden er in Stadshagen kilo’s oliebollen gebakken en verkocht. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Suze. 

Stichting Suze is voortgekomen uit de actie ‘Kroontjes voor Suze’. Deze actie is in 2020 gestart om door het inzamelen van kroonkurken, een rolstoelbus voor de Zwolse Suze bij elkaar te sparen. 

In de zomer werd er 400 tot 450 kilo per week gespaard, maar vanwege de huidige corona-maatregelen wordt deze hoeveelheid nu in een maand nog niet gehaald. Stichting Suze houdt nu andere acties, waaronder de oliebollenactie, om toch het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Stichting Suze zet zich niet alleen in voor de naamgever van de stichting, maar ook voor andere kinderen en jongeren met een beperking. 

De 2-jarige Suze is het zesde kindje van Patrick en Hanneke van Ommen. Suze bleek een zeer zeldzame genafwijking, AGO2, te hebben, waardoor ze 24 uur per dag hulp nodig heeft. Iets wat haar ouders met alle liefde doen. Zo krijgt ze sondevoeding, heeft ze last van reflux en kan ze niet zitten, rollen of lopen. De zorg voor Suze zorgt ook voor financiële stress, omdat een groot deel van de zorg niet wordt vergoed.

Van daaruit ontstond het idee voor Stichting Suze. Om niet alleen Suze en haar gezin te ondersteunen, maar ook andere jonge gezinnen die voor dezelfde moeilijkheden staan een hart onder de riem te steken.

De oliebollen zijn te bestellen via www.facebook.com/kroontjesvoorSuze. Donaties zijn zeer welkom via NL45 INGB 0007 2812 91 t.b.v Stichting Suze.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden