Afbeelding

Verlichte route door polder Mastenbroek

Algemeen

Zwolle - Tijdens de donkere dagen voor Kerst zetten Gastvrij Mastenbroek en IJsseldelta Boert Bewust de polder Mastenbroek in het licht.  

Op maandag 21, dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 december kan vanaf schemertijd een route worden gereden langs verlichte boerderijen en objecten, zoals de eeuwenoude kerk in Mastenbroek. 

Mastenbroek in het licht bekijk je vanuit de eigen auto. De eenrichtingsroute kan eenvoudig worden gereden via borden die in de polder geplaatst worden maar ook via het routekaartje. Genieten van de mooie verlichte boerderijen en objecten staat centraal maar daarnaast kan men ook kennis maken met de cultuur(historie) en de geschiedenis van de boerderijen en haar bewoners.

Op de website www.ijsseldeltaboertbewust.nl/activiteiten staat een korte beschrijving vermeld over de boerderijen en objecten die in het licht worden gezet. Zo is boerderij De Reussies van de familie Kamphof gebouwd rond 1836 en daarmee één van de oudste boerderijen van Mastenbroek. Bij de oude terpboerderij van de familie Van der Vegte aan de Nieuwe Wetering 19, is de boerderijtuin zoveel mogelijk in oude stijl hersteld met buxushagen en een moestuin. Ook is er boomgaard met meer dan zestig hoogstamfruitbomen.

Alle informatie over ‘Mastenbroek in het licht’ is te vinden op www.poldermastenbroek.nl en www.ijsseldeltaboertbewust.nl/activiteiten.

Afbeelding
Op het moment voor zijn herstel haatte hij zichzelf. "Mijn leven was toen een neerwaartse spiraal naar de hel."
Ruben Runhaar debuteert met autobiografie 'Lieve klootzak' Algemeen 22 apr, 12:17
Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18