Afbeelding
Foto:

Ranking the Sporters

· leestijd 1 minuut Algemeen

Na een drukke werkdag of intensieve sportieve activiteit vind ik het heerlijk om neer te ploffen op de bank. De kinderen op bed en languit voor de televisie met het verstand op nul. Op zulke momenten kijk ik het liefste ook naar komische films en/of series. Ik moet eerlijk toegeven dat één van mijn guilty pleasures het programma Ranking the Stars van Paul de Leeuw is.

Zoals elk jaar organiseren wij in de laatste week voor de kerstvakantie het Sportcafé Zwolle. Helaas hebben wij dit jaar te maken met de coronamaatregelen en kunnen we geen fysieke bijeenkomst organiseren bij Waanders in de Broeren. Tijdens de voorbereiding hebben wij diverse scenario’s behandeld en nagedacht over een passend alternatief. Het zou natuurlijk heel jammer zijn als we dit jaar geen Sportcafé kunnen organiseren en daarom gaan we voor een digitale variant. Onder de noemer Ranking the Sporters gaan we op woensdag 16 december om 19.30 uur enkele topsporters het vuur na aan de schenen leggen. Aan de hand van een tweetal stellingen gaan de sporters elkaar ‘ranken’ of zoals we in Nederland zeggen; elkaar rangschikken. Er worden leuke en ludieke onderwerpen behandeld deze tijdens editie van het Sportcafé Zwolle en dus geen diepgaande interviews of netwerken. Je leert als kijker de mens achter de sporter kennen.

Je hoort onder andere van onze Zwolse schaatsheld Michel Mulder wat zijn sportieve hoogtepunt was. Een logische gedachte is natuurlijk zijn gouden plak op de Olympische Spelen, maar misschien kiest hij zelf wel een ander moment. Iedereen is gek van zijn eigen huisdier en dat laat je niet zo maar bij iemand achter. Maar in wie hebben Marijn de Vries (voormalig profwielrenster en journalist) en Gerben Last (paralympische tafeltennisser) voldoende vertrouwen en durven ze, tijdens het sporten, hun huisdier achter te laten? Wie herinnert zich het interview van PEC Zwolle icoon Bram van Polen die voorafgaand aan de wedstijd tegen Fortuna Sittard zei dat het ‘kut’ zou worden. Is hij de slechtste verliezer in het panel van topsporters of is er iemand anders die Bram overtreft? Bij het ‘ranken’ zal er ook tekst en uitleg worden gegeven aan de collega sporters. Ondanks het verbod met oud & nieuw verwacht ik op deze avond wél vuurwerk. Zoals bij een echte sportwedstrijd zal het er fanatiek aan toe gaan en dan heb je een scheidsrechter nodig die sterk in zijn schoenen staat.

Na een kritische selectieprocedure was het besluit unaniem en hebben we ‘de Zwolse Paul de Leeuw’. De eer is weggelegd voor de goedgebekte en met humor ingegeven wethouder sport René de Heer, die er streng, maar rechtvaardig voor zorgt dat de avond niet al te veel uit de hand loopt.

Als kijker kan en mag je ook meedoen! Rank zelf de sporters en wie weet zal jouw uitleg tijdens de livestream wel gedeeld worden met de desbetreffende sporter. Om een extra feestelijk tintje te geven aan deze editie hebben wij alle sporters gevraagd om een sportitem beschikbaar te stellen voor een veiling. Het geld wat we hiermee ophalen is bestemd voor het Jeugdfonds Sport, want elk kind heeft het recht en moet de kans krijgen om te kunnen sporten. Wil je meer weten, stemmen of aanmelden voor deze livestream ga dan naar www.sportservicezwolle.nl/sportcafé-zwolle

Roger Knoops (manager SportService Zwolle)

Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 1 uur geleden
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 2 uur geleden
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 2 uur geleden