Afbeelding

Bert van Doorn schrijft kinderboek ‘Mam, ik kan de kat verstaan.....!’

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle - Bert van Doorn uit Zwolle heeft zijn vakantie in Portugal gebruikt om het kinderboek ‘Mam, ik kan de kat verstaan.....!’ te schrijven. Het boek is onlangs verschenen. 

Het is een mysterieus en spannend boek over Dennis. Van Doorn: “Hij blijkt te kunnen praten met de dieren en heeft een bijzondere gave waarmee hij levens kan redden. Het vervelende is alleen dat niemand hem gelooft, totdat niemand er nog omheen kan.”

‘Mam ik kan de kat verstaan….!’ is het eerste boek uit de serie van ‘Dennis’. Het bevat 84 bladzijden met tekst en illustraties.
Het is geschreven voor kinderen tussen 7 en 11 jaar en bevat zowel korte ludieke verhalen als ook lange en spannende verhalen. “Dennis’ ontluikende gaven werken betoverend op zowel de jonge lezers als hun ouders. Het is de wereld van de magie en het schijnbaar onmogelijke. Een heerlijke escape uit de dagelijkse realiteit.”

Al jaren liep Bert van Doorn met de gedachte om een kinderboek te gaan schrijven, maar het kwam er maar steeds niet van. “Te druk met mijn natuurgeneeskundige praktijk in Zwolle, waar ik inmiddels 25 jaar werkzaam ben. Maar ook druk met mijn sociale leven, het volgen van cursussen, het bijhouden van de tuin en nog veel meer ditjes en datjes.”

De drang om te schrijven bleef echter bestaan. Daarom besloot hij drie weken zijn toevlucht te zoeken in de Portugese Algarve, waar hij ongestoord kon werken. Daar vond hij de inspiratie en tijd om vorm te geven aan zijn schrijversdroom. “In de ochtend stond ik doorgaans om 6 uur op, soms zelfs eerder en werkte dan tot een uur of 12. Dan was het meestal wel even genoeg geweest en ging ik lekker over het strand wandelen en bezocht aansluitend een gezellig terras. Genietend van het uitzicht op de weidse oceaan, stroomde er dan weer nieuwe inspiratie binnen voor een volgend hoofdstuk.”

Tussendoor stuurde hij zijn verhaaltjes naar het thuisfront. “Het was ook zeker hun enthousiasme dat mij voort dreef om verder te schrijven.”

In drie weken schreef Van Doorn driekwart van mijn boek. “Ja, inderdaad een vakantieweek tekort gepland. Thuis heb ik er nog maar eens een week voor uitgetrokken om het af te schrijven.”

Bij een kinderboek horen volgens Van Doorn mooie illustraties. Van Diny, een klant uit mijn praktijk, wist hij dat ze prachtige tekeningen kon maken. “Ik vroeg haar of ze het boek wilde illustreren en dat resulteerde in een fijne samenwerking. Als geen ander wist ze mijn hersenspinsels in beeld om te zetten.”

Inmiddels is ‘Mam ik kan de kat verstaan…!’ geredigeerd, vormgegeven en gedrukt. “Dat laatste is natuurlijk heel spannend, want hoe zou het boek er uit zien? Deze week ontving ik het eerste exemplaar en het was echt een kick om te zien hoe mooi het eindresultaat was geworden.”

Het boek is verkrijgbaar op www.leukkinderboek.online, maar ook bij Bruna.nl, Bol.com en Wehkamp.nl

Afbeelding
Afbeelding