Stadkamer biedt volop activiteiten in augustus

Algemeen

Zwolle - Stadkamer organiseert in augustus volop activiteiten. Centraal staat het thema ‘Duurzaam – dichtbij huis’. Want rond de inrichting van het huis en tuin valt veel duurzame winst te behalen. Stadkamer laat zien dat duurzaam niet saai hoeft te zijn. Loop bijvoorbeeld mee met een groene (stads)wandeling, doe mee aan Urban Jungle workshops, bouw zelf een insectenhotel of ga met zonnecellen energie opwekken. 

Elke dinsdag is er een groene stadswandeling in Zwolle, op woensdag en vrijdag laten we kinderen kennis maken met duurzaamheid én kunst, cultuur en techniek, op donderdag en vrijdag kunnen oudere Zwollenaren in Stadkamer Zuid of Aa-landen luisteren naar Zomerse verhalen en gedichten. Daarnaast heeft Stadkamer verschillende excursies en rondleidingen op het programma staan die alles te maken hebben met duurzaamheid.

Climate escapreroom

Nu deze zomer het thema Duurzaamheid bij Stadkamer centraal staat, mag een ‘climate escaperoom’ niet ontbreken. De climate escaperoom heet Adapt or BTrapped (pas je aan of je zit vast) en staat op zaterdag 21 augustus bij Stadkamer centrum aan de Zeven Alleetjes.

Biodesign

Op woensdagavond 25 augustus geeft Aniela Hoitink een korte lezing en workshop en neemt bezoekers mee in de wereld van biodesign en de ontwikkeling van biomaterialen binnen de mode-industrie. Zij licht vanuit haar eigen onderzoek één specifiek biomateriaal uit, namelijk bioplastic. De deelnemers worden uitgenodigd om aan de hand van een recept zélf bioplastic te maken en met verschillende monsters en materialen te experimenteren. In Museum de Fundatie is t/m 3 oktober de expositie ‘Design by nature’ te zien, waarin ook werk van Aniela Hoitink is opgenomen.

Het volledige programma van Stadkamer staat op www.stadkamer.nl/activiteiten

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30