Afbeelding

Foodcamp bij Caring Farmer Fruittuin van Nien

Algemeen

Fruit van Nien aan de Luttekeweg 1 doet zaterdag 21 augustus mee aan Foodcamp. Het evenement wordt georganiseerd door Caring Farmers en Lekker Boer. Er is een serie van tien Foodcamps door het hele land, met de primeur in Zwolle op 21 augustus. 

Foodcamps zijn een leuk en leerzaam middagje uit voor het hele gezin. Kinderen kunnen zich met hun ouders uitleven tijdens een bootcamp door Maaike van SportService Zwolle, letterlijk in beweging komen voor hun eten. Vervolgens gaan we samen op avontuur. Samen met de boerin oogst je je eten uit de fruittuin bij elkaar dat je vervolgens ter plekke met chefkok Jasper van Taveerne Tivoli bereidt. En terwijl de kinderen kijken wie de meeste beestjes kan ontdekken en verse melk tappen, beantwoordt boerin Jeannine al jullie vragen: waarom is de bodem zo belangrijk? Waarom is zij op deze manier gaan boeren?  

Caring Farmers zijn bijna 250 boeren die niet afwachten, maar zelf stappen zetten naar een natuurinclusieve kringlooplandbouw, waar de biodiversiteit ieder jaar toeneemt,  alle dieren buiten lopen en waar boeren goed contact hebben met hun klanten.  

Als antwoord op de biodiversiteits-, stikstof- en klimaat- crisis willen de boeren van Caring Farmers versneld overstappen op deze toekomstbestendige vorm van landbouw. Deze vorm van landbouw wordt niet gedreven door vraag en export, maar primair door wat de bodem ons kan leveren. Zonder input van buitenaf.

Foodcamp wordt zaterdag 21 augustus, gehouden van 14.30 tot 17.00 uur. Meer info en aanmelden www.caringfarmers.nl/foodcamps2021. Zie ook www.fruitvannien.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 20 uur geleden
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11