Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zwollenaren kunnen voordelig(er) gaan isoleren

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De energierekening stijgt voor iedereen de komende jaren. Daarom heeft de gemeente Zwolle een aantal activiteiten georganiseerd om Zwollenaren te helpen bij het besparen van energie.

Woningeigenaren kunnen binnenkort profiteren van een korting op het isoleren van hun woning. Daarnaast krijgen ze een gratis webinar aangeboden over hoe in en om het huis energie te besparen. De gemeente Zwolle is hiervan initiatiefnemer en werkt samen met Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente. Doel van de actie en het webinar is om inwoners op weg te helpen bij energiebesparing en het verduurzamen van hun huis. Wethouder Energietransitie Monique Schuttenbeld: “In 2050 moeten we in Nederland van het aardgas af zijn. De eerste stap naar een aardgasvrije woning is isoleren. Je hebt dan al een stuk minder gas nodig om je woning te verwarmen. Dat scheelt momenteel een heleboel in de portemonnee.”

Inkoopactie

Zwolse woningeigenaren kunnen op donderdag 14 oktober van 19.30 tot 20.30 uur gratis deelnemen aan een webinar over energie besparen. Daarin krijgen ze informatie over onder andere de inkoopactie, isoleren, duurzaam energie opwekken, beschikbare subsidies, het aanbod van lokale aannemers en hoe Duurzaam Bouwloket kan helpen bij energie besparen. Ook kunnen ze vragen stellen via een live chat en een gratis adviesgesprek inplannen met een van de onafhankelijke adviseurs. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.duurzaambouwloket.nl/zwolle/energiebesparing. Binnenkort worden meer webinars gehouden, specifiek voor eigenaren van woningen uit 1950 tot en met 1989. Wie tot deze groep behoort, wordt hiervoor per post uitgenodigd. Wie de uitnodiging niet ontvangt, kan zich aanmelden via www.duurzaambouwloket.nl/zwolle.

Van 1 oktober tot en met 31 december kunnen Zwolse woningeigenaren profiteren van een aantrekkelijke inkoopactie. Het Duurzaam Bouwloket geeft hierbij gratis en onafhankelijk advies en treedt desgewenst op als bemiddelaar. Zwolle werkt in wijken en buurten samen met een aantal initiatieven van inwoners, gericht op het verduurzamen van hun eigen omgeving. Op de site van Duurzaam Bouwloket staat een overzicht van alle initiatieven per wijk.
Het Duurzaam Bouwloket (DBL) adviseert over onder meer verduurzamen en subsidie- en financiering.

Het loket is op werkdagen telefonisch bereikbaar via (072) 743 39 56.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 6 uur geleden