Afbeelding
Foto: Eigen foto

Leden Speeltuin Vereniging Assendorp steken handen uit de mouwen

Algemeen

ZWOLLE – De toestellen van de speeltuin op de grens van Assendorp en Pierik hebben onderhoud nodig en daar kan het speeltuinbestuur hulp bij gebruiken. Samen met enkele leden wordt op 23 oktober een klusochtend gehouden. 

Iedereen die graag wil helpen, kan zich aanmelden voor de klusochtend. Ze kunnen de hele ochtend komen helpen of een deel daarvan. Van 09.00 tot 13.00 uur zijn er klusmaterialen en is er begeleiding aanwezig. Kinderen mogen ook mee. Die kunnen spelen op de plekken waar niet wordt geklust. Wie wil helpen, kan een mail sturen naar info@speeltuinassendorp.nl.

Begrip

De speeltuin is een begrip in Zwolle. Veel mensen die er vroeger zelf als kind hebben gespeeld, genieten er nu met hun (klein)kinderen van de vele speeltoestellen. “Wij steken graag onze handen uit de mouwen”, reageert Sander, lid van de speeltuin. “Wat we mooi vinden om te merken, is dat mensen eigenlijk zonder veel nadenken bereid zijn om mee te helpen aan een opfrisbeurt”, zegt bestuurslid Marc Haverkort. Inmiddels ontstaat er al een groepje. Tijdens de coronaperiode was het lastig dit te organiseren, terwijl toen het aantal leden wel toenam. Haverkort: “Nu we weer zonder beperkingen aan de slag kunnen, zien we deze klusochtend als nieuwe start van een regelmatig terugkerende activiteit.”

Vrijwilligers

Buurtbewoners hebben de speeltuin in 1931 opgericht. Toezicht en onderhoud wordt nog steeds uitgevoerd door vrijwilligers die vaak in de directe omgeving van de speeltuin wonen. Wie meer wil weten over de speeltuin kijkt dan op de website https://www.speeltuinassendorp.com/.