Ronald McDonald Rally.
Ronald McDonald Rally. Pedro Sluiter

Ronald McDonaldrally brengt 42.500 euro op

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - “Ja, dit is het moment waar we allemaal op hebben gewacht, welkom”, aldus Ronald McDonald Rally organisator Evert Leideman vlak voor de start. Nadat vorig jaar het evenement op het laatste moment werd afgeblazen, was donderdag het moment daar dat er weer gereden kom worden. 

Tijdens deze uitverkochte, tweede lustrum, editie verschenen ruim bijzondere auto’s en tachtig oldtimers aan de start. Zij reden een route door Overijssel, Drenthe en Friesland. “Editie 2021 is meer dan geslaagd”, meldt de organisatie. “Ook voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle. De rally bracht dit jaar 42.500 bij elkaar.” Na het gezamenlijke ontbijt bij Pouw Automotive klonk om 9.01 uur het startschot voor de eerste deelnemer.

Route
Leideman kijkt terug op een geslaagde en sportieve jubileumrally. “Alles zat mee en we hebben genoten. Het was een prachtige route: eerst langs Zwartsluis, daarna naar Heerenveen, terug via Steenwijk naar Staphorst om vervolgens te eindigen voor de prijsuitreiking en een diner bij het Deltion College in Zwolle.” Ook manager Lianne Booijink van Ronald McDonald Huis Zwolle is blij: “Wat is dit weer heerlijk om mee te maken. We konden zó lang geen evenementen organiseren en dan nu deze geweldige dag. Ik ben trots en dankbaar dat wij dit met elkaar mogen doen. En met elkaar bedoel ik de deelnemers, de sponsoren, de helpende studenten, alle vrijwilligers en mensen die bezig zijn met de rally op wat voor manier dan ook.”

Prijsuitreiking

De deelnemers hadden voor het eerst ook een app nodig om de rally goed te volbrengen. Stern Partyservice uit Zwolle had voor de deelnemers bij Ausnutria in Heerenveen een lunch verzorgd. Na de lunch werd de route vervolgd richting Steenwijk naar Staphorst om zo weer terug te rijden naar het Deltion College in Zwolle. Hier was het tijd voor de borrel, een diner en de prijsuitreiking. 

Sponsoren

De eerste prijs voor sportklasse ging dit jaar naar Peter Dutman en Rutger Kwant. De eerste prijs van de tourklasse was voor Jan Nolles en Marijke Meilink. Na de prijsuitreiking was het tijd voor nóg een belangrijke uitreiking. De uitreiking van de cheque met de opbrengst van de dag. Sponsoren Pouw Automotive, Texaco, Campenaer Koffie en het Deltion College overhandigden de cheque aan Lianne Booijink, manager van Ronald McDonald Huis Zwolle en organisator van de Ronald McDonald Rally Evert Leideman. Leideman straalde: “Met deze topopbrengst kan Ronald McDonald Huis Zwolle er voor heel veel ouders en kinderen zijn. En daar doen wij het voor.”

Ronald McDonald Rally.
Ronald McDonald Rally.
Ronald McDonald Rally.
Ronald McDonald Rally.
Ronald McDonald Rally.
Ronald McDonald Rally.
Ronald McDonald Rally.
Ronald McDonald Rally.